Buna ziua! Am in gand ca in viitorul apropiat sa demarez un proces impotriva unei banci si mi-ar fi placut sa am acces la o decizia definitiva a instantei cu privire la o anumita clauze abuziva.
Exista posibilitatea de a depune o cerere la instanta pentru a face fotocopii de pe acel dosar? Sau o alta modalitate?
Multumesc.
Buna ziua.
Ma adresez dvs cu urmatoarea chestiune : pe moment , mama mea este somera si , in consecinta , apare ca neasigurata in sistemul cnas. Tatal meu lucreaza , iar in consecinta apare ca asigurat in sistemul cnas. Mama mea vrea sa depuna o serie de acte la CNAS pentru a deveni coasigurat pe asigurarea tatalui meu.
INTREBARE : Exista o serie de dezavantaje intre calitatea de asigurat si cea de coasigurat? Implica aceasta calitate anumite restrangeri pentru tatal meu care are calitatea de asigurat?
Multumesc :)
Deci, aveam nevoie de toate extrasele de cont , adica 90 de extrase x 5 lei = 450 lei. Insa am fentat cum am putut banca , in sensul ca mi-am activat serviciul de internet banking pentru 30 de zile (=3,5 lei) si am putut genera din contul online 76 de extrase de cont. Astfel , am fost nevoit sa platesc doar 70 de lei (14 extrase x 5lei) in loc de 450 lei. Oricum , acele 14 extrase de cont au fost redactate pe 2 pagini A4 => 2 pagini A4 = 70 lei! Asta da echitate :)
Am postat acest mesaj in speranta ca cineva se va mai afla in situatia mea si considera neintemeiat faptul de plati atatea milioane bancii pentru cateva zeci de foi A4 , si nicidecum un serviciu bancar (dupa cum se exprima banca)
Multumesc inca o data pentru raspunsuri! Bafta tuturor
Problema este ca eu am nevoie de toate extrasele de cont cuprinse intre momentul acordarii creditului si momentul achitarii ultimei rate (circa 90 de luni). Banca percepe 5lei/extras => 450 lei suma totala de achitat. Mi s-a confirmat astazi la banca.
Dar am sunat la ANPC mai inainte si mi s-a spus ca daca in contractul de credit nu este stipulat faptul ca ar trebui sa platesc pentru cererile depuse , atunci banca ar fi obligata sa imi elibereze gratuit acele extrase. Banca utilizeaza acest tip de comision 5lei/extras de la inceputul lunii ianuare. Este vorba despre Volksbank. Mi se pare ceva anormal sa platesc 450lei pentru 200 de pagini xeroxate. Chiar un abuz , as putea spune. Plus ca pe de alta parte , ma simt santajat in conditiile in care vreau sa ii dau in judecata si ma obliga sa platesc aceasta suma astronomica. (ei oricum urmeaza sa fie preluati de BT)
De aceea , daca stiti cumva de existenta unui temei legal pe care sa i-l opun bancii pe aceasta problema.
Multumesc de ajutor! Cu stima.
Buna seara. Maine vreau sa depun si eu o cerere la banca pentru ca aceasta sa-mi elibereze , in termenul legal de 30 zile , urmatoarele : copie de pe contractul de credit , copie de pe extrasul de cont , acte aditionale etc.
Am observat ca exista o practica in sensul achitarii unei sume de bani destul de insemnate - cuprinsa intre 100-500 lei. Dar pe de alta parte , o serie de persoane , sustin ca acestea trebuiesc eliberate gratuit.
Exista vreun temei legal in baza caruia sa primesc acele documente gratuit, sau pentru o suma mai putin semnificativa, si sa-l pot opune bancii?
Multumesc.