avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Distinctie intre asigurat si coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Distinctie intre asigurat si coasigurat

Buna ziua.
Ma adresez dvs cu urmatoarea chestiune : pe moment , mama mea este somera si , in consecinta , apare ca neasigurata in sistemul cnas. Tatal meu lucreaza , iar in consecinta apare ca asigurat in sistemul cnas. Mama mea vrea sa depuna o serie de acte la CNAS pentru a deveni coasigurat pe asigurarea tatalui meu.
INTREBARE : Exista o serie de dezavantaje intre calitatea de asigurat si cea de coasigurat? Implica aceasta calitate anumite restrangeri pentru tatal meu care are calitatea de asigurat?
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Dorin92 , utilizator 14:54, 19 Februarie 2015
1. O persoana care beneficiaza de indemnizatie de somaj este asigurata la pensie si sanatate, contributiile fiind platite de Agentia de Somaj.

2. Dupa ce se termina perioada de somaj indemnizat poate deveni coasigurata sotului sau daca acesta este asigurat la sanatate.

3. Si asiguratul si coasiguratul au celeasi drepturi si nu influenteaza calitatea de asigurat.
Multumesc pentru raspunsul la obiect :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada somajului tehnic Anghel Mihaiela Anghel Mihaiela Cine plateste indemnuzatia de Concediu Medical pt. un salariat a carui activitate este suspendata conf. OUG 4/2010 (somaj tehnic) ? Angajatorul sau Ag.Somaj ? ... (vezi toată discuția)
Sotul somer. sotia casnica poate fi coasigurat? anaionescu67 anaionescu67 Buna ziua, Sotul meu va intra in somaj din data de 02.09.2013. Eu fiind casnica sunt in intretinerea lui. La actualul serviciu (CIM inceteaza din 30.08.2013) ... (vezi toată discuția)
Asigurare cnas persoana fara venit relu65 relu65 Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In anul 2008 ( Iunie ) am iesit din perioada de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)