avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare CNAS persoana fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare CNAS persoana fara venit

Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In anul 2008 ( Iunie ) am iesit din perioada de ingrijire copil si nu am avut nici un venit , nelucrand nicaieri, si nici nu am cotizat la CNAS. Din luna decembrie 2011 pana in Septembrie 2014 am fost trecuta ca si coasigurat cu sotul meu care lucra, pentru a beneficia de asigurare CNAS. La 1 Septembrie 2014 sotul a intrat in somaj iar eu nu mai apar asigurata.Am fost la CNAS pentru a incheia un contract individual de asigurat pt. a plati din mana si mi sa spus ca nu am stagiul de cotizare complet de 5 ani ( in prezent sunt tot persoana fara venit ). Va rog sa-mi explicati daca stiti, de ce mi se cere sa platesc din urma si ce anume sa platesc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: relu65 , utilizator 18:00, 11 Decembrie 2014
1. Cat este somer sotul dvs. el este asigurat la sanatate si pensie, plata contributiilor fiind facuta de Agentia de Somaj.

2. - Daca sotul este asigurat la sanatate atunci puteti fi coasigurata lui.
- Sa ia legatura cu Agentia de Somaj sa-i spuna cum sa procedeze.
Multumesc pentru raspuns. Da , sotul este in somaj si stiu ca pot fi coasigurat cu el dar as dorii sa-mi fac contract direct cu CNAS si sa platesc eu contributia. De aceea va spun ca am intampinat greutati cu cei de la CNAS.
1. - Recomandarea mea este ca puteti sa fiti coasigurata sotului fara sa mai platiti si de aceea nu inteleg de ce vreti neaparat sa platiti.
- Veti beneficia de aceleasi servicii medicale ca orice asigurat la sanatate.

2. Veti plati dupa ce termina sotul somajul.
Aveti perfecta dreptate. Multumesc f. mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distinctie intre asigurat si coasigurat Dorin92 Dorin92 Buna ziua. Ma adresez dvs cu urmatoarea chestiune : pe moment , mama mea este somera si , in consecinta , apare ca neasigurata in sistemul cnas. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate bogdanel29 bogdanel29 buna ziua as dori si eu sa intreb daca eu nu lucrez nicaieri ca nu pot cat m-ar costa asigurarea de sanatate datimi un raspuns daca doriti (vezi toată discuția)