Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In anul 2008 ( Iunie ) am iesit din perioada de ingrijire copil si nu am avut nici un venit , nelucrand nicaieri, si nici nu am cotizat la CNAS. Din luna decembrie 2011 pana in Septembrie 2014 am fost trecuta ca si coasigurat cu sotul meu care lucra, pentru a beneficia de asigurare CNAS. La 1 Septembrie 2014 sotul a intrat in somaj iar eu nu mai apar asigurata.Am fost la CNAS pentru a incheia un contract individual de asigurat pt. a plati din mana si mi sa spus ca nu am stagiul de cotizare complet de 5 ani ( in prezent sunt tot persoana fara venit ). Va rog sa-mi explicati daca stiti, de ce mi se cere sa platesc din urma si ce anume sa platesc.
Va multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns. Da , sotul este in somaj si stiu ca pot fi coasigurat cu el dar as dorii sa-mi fac contract direct cu CNAS si sa platesc eu contributia. De aceea va spun ca am intampinat greutati cu cei de la CNAS.
1. - Recomandarea mea este ca puteti sa fiti coasigurata sotului fara sa mai platiti si de aceea nu inteleg de ce vreti neaparat sa platiti.
- Veti beneficia de aceleasi servicii medicale ca orice asigurat la sanatate.