avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate auralore

Activitate auralore

Dar am primit dobanzi pentru ca nu ne-au fost respectate drepturile salariale si aceste drepturi au fost platite abia dupa 5 ani, nici macar esalonarile nu au fost respectate. Deci e un prejudiciu, Dobanzile sunt primite pentru ca nu ne-a fost acordat un drept la timp, e ca un prejudiciu...deci cf. Codului fiscal nu se impoziteaza...
Am primit de la executorul judecătoresc sume reprezentând dobânzi la niste drepturi salariale plătite cu întârziere. La aceasta suma reprezentând dobânzi trebuie sa plătesc impozit? Declar eu suma virata de executor la fisc? Sau unde? Sau nu e nevoie, fiind dobânzi,deci niste penalizări la un drept datorat,această dobândă nu se impozitează?? Mulțumesc mult.
Procesul initial a fost pe legea 221 si am primit banii in transe esalonat pe 4 ani si mai avem pe un an. Procesul pentru dobanda la acesti bani l-am facut ulterior si s-a pronuntat in dec 2014. De asta intreb daca putem primi acum dobanda pt trasele date deja...
Nu ,eu spun sa primim dobanda pentru perioada de pana acum, pe transele primite deja.Pentru sumele ce le mai avem de primit ,sa luam dobanda in momentul cand primim transa respectiva.Asa mi se pare logic.
Da,dar a dispus aceasta esalonare incepand cu procesele pronuntate din 1 ian 2015. Deci daca am hotararea pt acordarea dobanzilor pronuntata in 2014 pot acorda neesalonat dobanzile ?
Dobanzile sunt drepturi de natura salariala ??
Multumesc mult pentru raspuns. Atunci de ce a fost nevoie ca in legea bugetului pe 2015 sa se specifice ca se esaloneaza inclusiv dobanzile? Daca in legea specificata de dumneavoastra nu se specifica nimic de dobanzi ,atunci nu ar fi normal sa se acorde intr-o singura transa? Dobanzile le primim tocmai pentru ca au fost esalonate drepturile din h.j. ! Si acum sa esalonam dobanzile?
Avem castigat procesul pentru acordarea dobanzii legale pentru hot.judecat.ce au fost esalonate pe 5 ani. Pronuntarea hotararii aste in decembrie 2014. In legea bugetului pe 2015 apare ca se esaloneaza hotar judecat ,inclusiv procesele cu dobanzi -se specifica si pt dobanzi-pronuntate in per 01 ian 2015-31 ian 2015. In anii din urma nu stiu legislatia-era mentiunea asta cu dobanzile? Deci avand pronuntarea in dec 2014 putem acorda o data toata dobanda ,fara esalonarea acesteia?Multumesc.