si atunci nu ar risca dupa noul cod sa i se descontopeasca acea condamnare de 7 ani pt care nu a primit spor, ca apoi sa primesca spor cate 1/3 din acei 6 ani, 6 ani, 5 ani, 5 ani ... si sa se trezeasca cu o gramada de spor
Buna ziua. Am si eu un frate condamnat si ar vrea sa contopeasca doua pedepse. Sa fiu mai explicit, in anul 2011 a primit o condamnare de 1 an cu suspendare. In anul 2012 a fost condamnat la o pedeaspsa de 7 ani (dar aceasta pedeapsa i-a fost rezultata din mai multe fapte prevazute la legea 143/2000, mai exact 7 ani, 6 ani, 6 ani, 5 ani, 5 ani). Toate aceste 5 condamnari scrise in paranteza s-au contopit in cea mai mare de 7 ani fara sa i se aplice vreun spor. Intrebarea mea ar fi : In cazul in care ar vrea sa contopeasca condamnarea de 1 an cu cea de 7 ani, iarasi ar trebuii sa i se descontopeasca condamnarea de 7 ani ca apoi sa contopeasca toate pedepsele? ... sau ar trebuii sa contopeasca 1 an cu 7 ani? ... Iar o alta intrebare ar fi : Daca in cazul in care trebuie descontopita condamnarea de 7 ani, atunci contopirea s-ar face dupa noul sau vechiul noul cod procedura penala? ... Multumesc anticipat!