avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contopirea unor pedepse
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contopirea unor pedepse

Buna ziua. Am si eu un frate condamnat si ar vrea sa contopeasca doua pedepse. Sa fiu mai explicit, in anul 2011 a primit o condamnare de 1 an cu suspendare. In anul 2012 a fost condamnat la o pedeaspsa de 7 ani (dar aceasta pedeapsa i-a fost rezultata din mai multe fapte prevazute la legea 143/2000, mai exact 7 ani, 6 ani, 6 ani, 5 ani, 5 ani). Toate aceste 5 condamnari scrise in paranteza s-au contopit in cea mai mare de 7 ani fara sa i se aplice vreun spor. Intrebarea mea ar fi : In cazul in care ar vrea sa contopeasca condamnarea de 1 an cu cea de 7 ani, iarasi ar trebuii sa i se descontopeasca condamnarea de 7 ani ca apoi sa contopeasca toate pedepsele? ... sau ar trebuii sa contopeasca 1 an cu 7 ani? ... Iar o alta intrebare ar fi : Daca in cazul in care trebuie descontopita condamnarea de 7 ani, atunci contopirea s-ar face dupa noul sau vechiul noul cod procedura penala? ... Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:47, 3 Februarie 2015
Sa faca cerere de contopire 1 an cu 7 ani si sa o faca pe codul nou
Se descontopesc toate! Mai favorabil este codul vechi pt recidiva si concurs.
si atunci nu ar risca dupa noul cod sa i se descontopeasca acea condamnare de 7 ani pt care nu a primit spor, ca apoi sa primesca spor cate 1/3 din acei 6 ani, 6 ani, 5 ani, 5 ani ... si sa se trezeasca cu o gramada de spor
Contopirea se va face pe vechiul cod insa pedeapsa cu suspendare depinde de regimul juridic aplicabil.
Daca nu se va cumula se poate sa nu se aplice spor sau sa se aplice in functie de situatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire si spor de pedeapsa puncuskaa puncuskaa am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere (5 pedepse contopite din care cea mai grea de 2 ani plus 1 an spor) si acum am fost condamnat la 1 an 6 ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Contopire sí revocarea pedepselor Bencipici Bencipici Buna Ám ő condamnare de trei ani cu suspendare in urma contopirii a patru pedepse ( vechiul cod penal).Daca acum ajung la ő condamnare se revoca pedeapsa ... (vezi toată discuția)