avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopire si spor de pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopire si spor de pedeapsa

am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere (5 pedepse contopite din care cea mai grea de 2 ani plus 1 an spor) si acum am fost condamnat la 1 an 6 luni dar judecatorul a fost neatent si nu luat in considerare pedeapsa de 3 ani si am primit o pedeapsa de 1 an 6 luni
bineinteles parchetul a facut recurs....am sansa ca pedepsele (cea de 3 ani si cea de 1 an 6 luni) sa fie contopite si sa nu primesc spor avand in vedere ca deja am primit spor de 1 an?
mentin ca totul s a intamplat sub incidenta vechiului cod si fapte in concurs.
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 11:02, 29 Iulie 2014
da, in opinia mea va ramane 3 ani cu tot cu spor, dar probabil ca va fi cu executare, daca fapta a fost savarsita de dvs dupa ce s-a dat pedeapsa de 3 ani cu suspendare
fapta a fost comisa inainte de a primi pedeapsa de 3 ani..fapte in concurs,nu e recidiva...daca era recidiva era simplu..3 ani + 1 an 6 luni ceea ce este 4 ani 6 luni
atunci ramane la 3 ani... dar e posibil sa va fie retrasa suspendarea executarii pedepsei
Daca faptele sunt concurente, intai se descontopesc pedepsele rezultante din prima condamnare si se repun in individualitatea lor, se inlatura sporul aplicat, apoi se contopesc pedepsele si se aplica un alt spor.
Dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 3 ani, instanţa poate dispune din nou suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, in acest caz, termenul de încercare se va calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
aici este problema...nu stiu cum sa fac..sa merg dupa vechiul cod sau cu noul cod....deoarece daca merg cu noul cod si nu se inceteaza procesul (nu vor lua in considerare acordul de mediere sau impacarea) va fi suta la suta cu executare (sporul fiind obligatoriu)...daca merg cu vechiul cod sporul este facultativ si pot sa raman cu suspendare daca judecatorul a baut cafeaua de dimineata

Alte discuții în legătură

Contopirea unor pedepse KSO KSO Buna ziua. Am si eu un frate condamnat si ar vrea sa contopeasca doua pedepse. Sa fiu mai explicit, in anul 2011 a primit o condamnare de 1 an cu suspendare. ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)