avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare cu suspendare

buna
in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare conform art.81 (concurs de infractiuni,nu e recidiva)......
..dar art.81 alin b.....infractorul poate sa fie condamnat la inch cu susp daca infractorul nu a fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni
SI EU TOTUSI AM PRIMIT CU SUSPENDARE...sau sa inteleg ca daca nu am fost condamnat la inch mai mare de 1 an INAINTEA COMITERII PRIMEI FAPTE?....DAR ATUNCI E RECIDIVA
Cel mai recent răspuns: Mada.paduraru 78 , utilizator 10:05, 21 Iunie 2018
A doua condamnare, fiind pentru o infractiune savarsita in concurs, poate fi data cu suspendare, intrucat legea prevede posibilitatea acordarii suspendarii pentru infractiuni savarsite in concurs cu conditia ca pedeapsa rezultanta sa nu fie mai mare de doi ani.Prin aceasta a doua condamnare, ar fi trebuit sa se contopeasca cele doua pedepse, si sa se aplice o pedeapsa rezultanta, care daca nu depaseste 2 ani, poate fi data cu suspendare.
Există recidivă pentru persoana fizică în următoarele cazuri:

a) când după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie, înainte de începerea executării pedepsei, în timpul executării acesteia sau în stare de evadare, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru a doua infracţiune este închisoarea mai mare de un an;

b) când după executarea unei pedepse cu închisoare mai mare de 6 luni, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după împlinirea termenului de prescripţie a executării unei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an;

c) când după condamnarea la cel puţin trei pedepse cu închisoare până la 6 luni sau după executare, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după prescrierea executării a cel puţin trei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an.

Există recidivă şi în cazurile în care una dintre pedepsele prevăzute în alin. 1 este detenţiunea pe viaţă.

Pentru stabilirea stării de recidivă în cazurile prevăzute în alin. 1 lit. a) şi b) şi alin. 2, se poate ţine seama şi de hotărârea de condamnare pronunţată în străinătate, pentru o faptă prevăzută şi de legea română, dacă hotărârea de condamnare a fost recunoscută potrivit dispoziţiilor legii.
asa a fost,au fost contopite...intre timp,adica dupa condamnarea de 10 luni,am mai fost condamnat la 2 ani cu susp de doua ori si 1 an cu susp sub supraveghere,adica la trei condamnari in 3 judecatorii,,,si mai am 2 procese
am sanse sa primesc tot cu cuspendare sau cu supraveghere?
Depinde daca, condamnarile ulterioare sunt tot pentru fapte concurente, si daca pedeapsa rezultanta va fi in limitele prevazute de lege pentru suspendarea sub supraveghere. Daca faptele sunt savarsite in timpul termenului de incercare, sunteti recidivist si nu veti mai beneficia de suspendare.
faptele nu au fost savarsite in timpul termenului de incercare..condamnarile ulterioare sunt tot pt fapte concurente (215.alin 1,2,3)
am inselat mai multe persoane,ei au depus plangeri mai multe parchete in tara,de aceea am atatia cazuri..mentin ca ultimele 2 procesuri pe care il am sunt dosare mai mici (prejudicii mai mici,o parte a prejudiciului este reparata,mai putine parti vatamate0

Alte discuții în legătură

Plangere penala sergiu_23 sergiu_23 am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Conditiile suspendarii pici80 pici80 conditiile de aplicare a suspendarii conditionate: a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă; b) infractorul nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)