conditiile de aplicare a suspendarii conditionate:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).
IN CAZ DE CONCURS de infractiuni cum sa fie intrunite cond prevazute de alin.b si c...???????...e normal ca a mai fost condamnat daca e concurs...sau dc cineva a fost condamnat sa zic de 1 an si 2ani cu susp nu este concurs?
eu am fost condamnat de 5 ori tot cu suspendare ....2ani,2ani,1an,10 luni...nu este concurs ca am fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni????????
Concurente sunt acele fapte în cazul cărora nu există încă o hotărâre definitivă de condamnare pe numele infractorului.Deci aţi săvârşit mai multe infracţiuni , înainte ca să fi fost condamnat pentru vreuna dinrtre ele.
Faptul că aţi mai fost condamnat iar apoi comiteţi noi infracţiuni, presupune faptul că vă aflaţi în stare de recidivă .
ªi am rugămintea să încercaţi să nu mai deschideţi nenumărate topicuri, mai ales că acestea vizează cam acelaşi subiect, ci să încercaţi să adresaţi întrebările în cadrul aceluiaşi topic. Mulţumesc.