avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ingrijiri medicale am si martor si fotografi cu ranile mele de pe corp intrebarea ar fii ce pedeapsa poate primi faptasu (tinand cont ca mai are atencedente penale) astept un raspuns Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:26, 7 August 2008
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Daca are antecedente penale nu ar fi prea grav pt.el. Mai rau ar fi daca e recidivist.
Intr-adevar, daca ar fi recidivist atunci i se poate aplica o pedepsa mai mare. :)
Buna seara Doamna avocat Eva recidivist inseamna daca a mai fost la inchisoare ??
NU!
Potr.art.38 din C.pen., la starea de recidiva nu se tine seama de hotararile de condamnare privitoare la infractiunile savarsite in minorat, cele din culpa, reabilitate(sau pentru care a intervenit termenul de reabilitare), amnistiate, sau care nu mai sunt prevazute ca infractiuni de legea penala.
Poti foarte bine sa fi executat o pedeapsa privativa de libertate pentru o infractiune savarsita din culpa si sa nu fii recidivist.
Potrivit dispoz. art.37 C.pen., exista recidiva pentru persoana fizica in urmatoarele cazuri:
a). cand dupa ramanerea definitiva a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie, inainte de inceperea executarii pedepsei, in timpul executarii acesteia sau in stare de evadare, iar pedeapsa prev. de lege pentru a doua infractiune este inchisoarea mai mare de 1 an;
b) cand dupa executarea unei pedepse cu inchisoare mai mare de 6 luni, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii unei asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie pentru care legea prevede o pedeapsa a inchisorii mai mare de 1 an;
c)cand dupa condamnarea la cel putin trei pedepse cu inchisoare pana la 6 luni sau dupa executare, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa prescrierea executarii a cel putin 3 asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infr. cu intentie pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 1 an.
2.Exista recidiva si in cazurile in care una din pedepsele prevazute mai sus este detentiunea pe viata.
3.Pentru stabilirea starii de recidiva in cazurile prev. la alin.1 lit.a,b si alin.2 , se poate tine seama si de hotararea de condamnare pronuntata in strainatate, pentru o fapta prev. si de legea romana, dc,hot. de condamnare a fost recunoscuta potrivit dispoz. legale.
Poate va ajuta sa intelegeti.
Av.Eva Carbunaru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recidivist, explicatie termen rusu ioan rusu ioan se considera a fi recidivist, daca? pt. conducere auto cu permis suspendat s-a primit o pedeapsa de 4 luni cu suspendare si apoi pt. trafic droguri 3 ani. Ce ... (vezi toată discuția)
Artcolul 37 litera a cod penal adapralea adapralea Art. 37. – Recidiva în cazul persoanei fizice Existã recidivã pentru persoana fizicã în urmãtoarele cazuri: a) când dupa ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)