se considera a fi recidivist, daca? pt. conducere auto cu permis suspendat s-a primit o pedeapsa de 4 luni cu suspendare si apoi pt. trafic droguri 3 ani. Ce este de fapt recidiva in termeni juridici?
Potrivit art. 37 Cod pen., există recidivă pentru persoana fizică
a) când după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie, înainte de începerea executării pedepsei, în timpul executării acesteia sau în stare de evadare, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru a doua infracţiune este închisoarea mai mare de un an;
b) când după executarea unei pedepse cu închisoare mai mare de 6 luni, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după împlinirea termenului de prescripţie a executării unei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an;
c) când după condamnarea la cel puţin trei pedepse cu închisoare până la 6 luni sau după executare, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după prescrierea executării a cel puţin trei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an.
Avand in vedere aceste dispozitii legale raportat la faptul ca prima dvs. condamnare a constat intr-o pedeapsa mai mica de sase luni si ca nu va incadrati la lit. c a art 37 Cp, rezulta ca nu va aflati in stare de recidiva
Plangere penala
sergiu_23
am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)