Un aspect bun ar fi ca mama il recunoaste pe fiul vitreg ca si mostenitor si incearca sa vina cu propuneri de sulta , deci intelege sensul testamentului.
Va rog sa precizati cat ar fi un cost total orientativ, in procente, pentru dezbatere succesiune in instanta, pentru o masa succesorala de cca 40 mii euro? sunt stabilite clar criterii de impartire a acestor costuri pe fiecare mostenitor ? multumesc
Tatal decedat, de cateva luni, sotia traieste.Nu au copii impreuna.Tatal are un baiat (major ) rezultat din afara casatoriei, pe care l-a recunoscut si declarat pe certificatul de nastere la momentul respectiv.Acesta a locuit si a fost crescut la bunicii mamei lui.
Se doreste succesiune dupa bunurile tatalui: apartament ( cca 30.000 euro) si o masina.Se pare ca exista un testament facut de tata in favoarea sotiei .Sotia supravietuitoare propune fiului vitreg sa mearga la notar pentru succesiune si ii ofera suma o fixa de 10.000 euro considerata de ea ca fiind partea ce i se cuvine baiatului, motivand ca e singura oferta si ca ea nu vrea sa vanda apartamentul.
Baiatul ar dori sa stie ce solutii are pentru a primi partea sa de mostenire dupa tata, la modul corect, din punct de vedere legal si sa le puna in balanta avand in vedere oferta facuta.
Testamentul isi poate produce efectele daca nu s-a tinut cont si de existenta fiului ? Poate el obtine variante mai ok decat oferta mamei vitrege, daca vor ajunge in instanta?
Multumesc
Buna ziua, daca Activitatea principala a societatii este de distributie energie, iar unul dintre codurile CAEN enumerate in Actul Constitutiv este dintre cele enumerate in domeniul constructiilor, dar fara sa presteze efectiv activitate specifica si nici nu indeplineste criteriul celor 80 % din cifra de afaceri, se aplica obligatia de majorare salarii angajati societate la 3000 lei si alte prevederi din domeniul constructiilor precizate in OUG 114?multumesc.
voiam sa aflu daca exista posibilitatea de a simplifica acum ca sa imi revina apoi tot automat dupa moartea mamei.am inteles raspunsul dvs. nu voi face cedare ca voi pierde dreptul ... La succesiune dupa tata, acum, e necesar sa aduc martori la notar?
da.dar exista succesiune facuta acolo.situatia e f clara ce a mostenit tata de la parintii lui.la fel si in cazul mamei este facuta succesiune dupa parintii ei.nu exista alti copii ai tatalui meu...
Buna ziua, intentionez sa deschid succesiune dupa tata, in luna feb a.c. la 1 an si 11 luni de la data decesului.In cazul in care eu sunt singura fiica si mama e in viata, care ar fi varianta cea mai simpla sa transfer bunurile toate acum (1 casa si pamant intra/extravilan) in favoarea mamei, pe care eu sa le mostenesc implicit apoi pe toate, cand fac succesiunea dupa moartea ei ? Daca fac o declaratie de cedare bunuri cuvenite mie in favoarea mamei, la succesiunea dupa mama voi mai avea drept sa le reprimesc si pe acestea ? Platesc acum penalizari ca nu am facut succesiune in timp de un an de la data decesului?