Buna ziua, intentionez sa deschid succesiune dupa tata, in luna feb a.c. la 1 an si 11 luni de la data decesului.In cazul in care eu sunt singura fiica si mama e in viata, care ar fi varianta cea mai simpla sa transfer bunurile toate acum (1 casa si pamant intra/extravilan) in favoarea mamei, pe care eu sa le mostenesc implicit apoi pe toate, cand fac succesiunea dupa moartea ei ? Daca fac o declaratie de cedare bunuri cuvenite mie in favoarea mamei, la succesiunea dupa mama voi mai avea drept sa le reprimesc si pe acestea ? Platesc acum penalizari ca nu am facut succesiune in timp de un an de la data decesului?
da.dar exista succesiune facuta acolo.situatia e f clara ce a mostenit tata de la parintii lui.la fel si in cazul mamei este facuta succesiune dupa parintii ei.nu exista alti copii ai tatalui meu...
ContSters338589
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu ati inteles. Daca dvs renuntati la succesiunea tatalui , mama dvs intra in concurs cu mostenitorii legali din clasele 2-4, adica frati,parinti, veri primari.....
Nu renuntati la succesiune si apoi faceti partaj sau donati mamei bunurile.
voiam sa aflu daca exista posibilitatea de a simplifica acum ca sa imi revina apoi tot automat dupa moartea mamei.am inteles raspunsul dvs. nu voi face cedare ca voi pierde dreptul ... La succesiune dupa tata, acum, e necesar sa aduc martori la notar?
ContSters338589
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici dupa moartea mamei nu va trece automat totul dvs, trebuie dezbatuta succesiunea si dupa dansa, chiar daca sunteti singura mostenitoare.
Da la succesiun trebuie doi martori. Mergeti la notarul de pe raza judecatoriei unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu si va va spune el ce acte va trebuie si procedura in sine.