avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate HCrisan

Activitate HCrisan

Si cu acea adeverinta trebuie sa merg la Oficiul de Cadastru,sa radieze interdictia din CF sau, pur si simplu, la vanzare, in fata notarului, acel acet va fi de ajuns?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va trebui sa va duceti la CEC si sa solicitati o adeverinta din care sa reiasa ca a fost achitat integral acel apartament.

Buna seara!

As dori sa va cer parerea in legatura cu extrasul meu de carte funciara.

Recent am mostenit un apartament, dupa decesul unchiului meu. In extrasul de cartea funciara, observ ca la partea cu "Inscrieri privitoare la dreptul de proprietate si alte drepturi reale" pentru anul 1979 scrie "Interdictie de instrainare si grevare" de catre CEC Filiala Timisoara.

Dupa aceea am o alta rubrica, pentru anul 2019 cu numele meu, scriind "Intabulare, drept de proprietate, dobandit prin succesiune, cota actuala 1/1"

La partea Sarcini scrie ca nu sunt inscrieri privind dezmembramintele dreptului de proprietate, drepturi reale de garantie si sarcini.

Intrebarea mea este: ma afecteaza cumva prima parte (aceea cu interdictia) la vanzarea imobilului?

Stiu sigur ca unchiul meu si-a achitat datoria la CEC de foarte multi ani.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si daca nu am fost foarte clara, imi cer scuze si va stau la dispozitie pentru detalii suplimentare.

O seara buna!
Răspuns la discuția Certificate de trezorerie
Multumesc pentru raspuns.

Din cate am citit pe toate site-urile aceste certificate se pot răscumpăra doar la o anumita perioada, de ex. Din 5 in 5 ani. Fiind vorba de moștenire si ca persoana care le-a cumparat nu mai este, eu va mai trebui sa astept anii acestia?

Iar in legatura cu hârtiile pe care le-a primit unchiul meu cand a achiziționat certificatele, mentionez ca nu le-am gasit. In schimb, am extrasul cu toate certificatele, actualizat în februarie. E o problemă ca nu am certificatele fizice oare?

george-neagu a scris:

Mergeti cu certificatul de mostenitor si cu hartiile care le-a primit cand a cumparat acele titluri de stat, la trezoreria din judetul dumneavoastra si o sa va indice detaliile.
Fiind o suma asa mare, o sa va ceara sa prezentati si hartia de la banca cu atele contului bancar valabil (al dumneavoastra) in care sa faca transferul caci nu au voie sa va dea bani lichizi asa multi.

Buna seara!

As dori sa ma ajutati si pe mine cu o curiozitate.

In urma decesului unchiului meu, am moștenit niste certificate de trezorerie in valoare totala de 97000 RON. Aceste certificate au fost incluse în succesiune si sunt menționate pe certificatul meu de mostenitor.

Intrebarea e: cum intru in posesia acestei sume? Nu doresc să las certificatele sa imi faca "pui", adică dobânda. Chiar am nevoie de bănuți.

Multumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră.
Buna ziua.

In data de 17 iunie(vinerea trecuta) am avut o interventie chirurgicala minora la un spital din Timisoara. Nu am stat in spital,in schimb mi s-a facut internare,urmand ca astazi,marti, 21 iunie sa mi se faca externarea si sa mi se dea concediu medical pana vineri, 24 iunie. Dupa multe ore de asteptare la externari,am primit in sfarsit externarea si concediul,dar lipseste parafa sefului de sectie. Doamnele de la biroul de externari au observat dar au spus ca nu e necesar. Dar eu din cate am citit pe net, acea parafa e chiar necesara pt plata concediului medical. Ma puteti ajuta cu o lamurite? Pot sa il predau asa,sau iar sunt pusa pe drumuri?

Multumesc.
Răspuns la discuția Concediu de maternitate
Va multumesc din suflet pentru elucidare.

O zi frumoasa!
Buna ziua,

As avea o alta nelamurire referitoare la concediul de maternitate (pre si postnatal).
Am convenit cu medicul meu ginecolog sa intru in prenatal incepand cu saptamana a 30-a avand in vedere stresul de la locul meu de munca.
Intrebarea mea este: e necesar sa merg in fiecare luna la medic sa imi prelungeasca acest concediu, dupa care sa ma prezint cu prelungirea la angajator?
Am inteles ca daca concediul respectiv e oferit de catre medicul de familie, trebuie prelungit in fiecare luna, dar nu am fost informata daca e la fel si in cazul in care mi-l da medicul curant.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Concediu de maternitate
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Deci, pana la urma, daca am salariul brut (in fiecare luna in ultimele 6 luni) de 3300 de lei, mi se vor plati 85% din 3300 de lei, minus CAS-ul?
Buna ziua,

Sunt o viitoare mamica, care pe data de 6 martie va intra in concediul prenatal. Am inteles ca am dreptul la 126 de zile pre si post natal, care imi vor fi platite cu 85% din salariul BRUT.
As dori sa stiu daca aceasta informatie e corecta si, totodata, as dori sa stiu cam cat as lua pe luna, daca am salariul brut de 3300 de ron.

Va multumesc anticipat.