Buna ziua,
daca am contract de comodat pe adresa unde locuiesc (proprietar fiind mama mea) pot sa fac invitatie notariala in numele meu pentru sotul meu, cetatean algerian, in vederea aplicarii pentru viza?
Buna seara,
doresc sa inchei o casatorie in strainatate si printre actele care imi sunt solicitate la depunerea dosarului mi se cere certificat de rezidenta. mentionez ca eu locuiesc in Romania si totusi imi este cerut acest certificat. De unde il pot solicita? Ce acte imi trebuie pentru solicitarea eliberarii acestui certificat?#-o
Buna ziua,
am si eu cateva nelmuriri legate de o situatie mai atipica pentru un ong.
Contextul este urmatorul: in cadrul unui parteneriat pentru deluarea unui proiect partenerul (asociatie nrguvernameltala nonprofit) a solicitat un acord cu beneficiarul (fundatie) prin care se cerea asigurarea cash flow-ului pentru buna desfasurare a proiectului. beneficiarul a fost de acord, cu mentiunea unei clauze in acel acord care spune ceva de genul "in caz de respingere a cererii de rambursare, partenerul returneaza suma virata in termen de 3 zile, iar in incapacitate de returnare beneficiarul va pune poprire pe toate conturile partenerului, inclusiv cu raspunderea personala a reprezentantului legal si a asociatilor"
Intrebarile mele sunt:
1 - are dreptul beneficiarul sa puna poprire pe conturile partenerului?
2 - reprezentantul legal si asociatii sunt obligati sa raspunda cu propriile averi pentru respingerea cererii de rambursare si returnarea cash flow-ului asigurat de beneficiar?
3 - beneficiarul are dreptul sa impute penalizari pentru fiecare zi de intarziere a returnarii cash flow-ului?
4 puteti sa imi indicati care sunt legile care se aplica in astfel de cazuri?
In asteptarea unui raspuns favorabil, va multumesc si va doresc o zi frumoasa.