avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG incapacitate de plata
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG incapacitate de plata

Buna ziua,
am si eu cateva nelmuriri legate de o situatie mai atipica pentru un ong.
Contextul este urmatorul: in cadrul unui parteneriat pentru deluarea unui proiect partenerul (asociatie nrguvernameltala nonprofit) a solicitat un acord cu beneficiarul (fundatie) prin care se cerea asigurarea cash flow-ului pentru buna desfasurare a proiectului. beneficiarul a fost de acord, cu mentiunea unei clauze in acel acord care spune ceva de genul "in caz de respingere a cererii de rambursare, partenerul returneaza suma virata in termen de 3 zile, iar in incapacitate de returnare beneficiarul va pune poprire pe toate conturile partenerului, inclusiv cu raspunderea personala a reprezentantului legal si a asociatilor"
Intrebarile mele sunt:
1 - are dreptul beneficiarul sa puna poprire pe conturile partenerului?
2 - reprezentantul legal si asociatii sunt obligati sa raspunda cu propriile averi pentru respingerea cererii de rambursare si returnarea cash flow-ului asigurat de beneficiar?
3 - beneficiarul are dreptul sa impute penalizari pentru fiecare zi de intarziere a returnarii cash flow-ului?
4 puteti sa imi indicati care sunt legile care se aplica in astfel de cazuri?
In asteptarea unui raspuns favorabil, va multumesc si va doresc o zi frumoasa.

Cu stima,
L
Cel mai recent răspuns: laura2geo , utilizator 14:39, 5 Februarie 2015
1. Nu, poprirea este o modalitate de executare indirecta, care se pune in practica prin executorul jduecatoresc, este implicata si instanta, e poveste lunga.
2. Acordul respectiv nu constituie titlu executoriu (inscrisurile care au aceasta calitate sunt prevazute expres de lege de ex. hotararile jduecatoresti, unele acte emise de autoritati publice, etc). Pentru a executa o obligatie e nevoie de titlu executoriu. Daca el nu exista trebuie obtinut in instanta. Ceea ce au dansii e doar titlu, nu t. exec. Reprezentantii pot garanta obligatiile societatii in nume propriu dar trebuie indeplinite niste conditii de forma (forma autentica pentru ipoteca, de ex.)
3. Da, dupa cum a fost prevazut in acord.
4.Nu, dupa cum am zis e poveste ff lunga si deja m-am saturat de scris.
multumesc mult pentru timpul acordat si pentru raspunsuri.
toate cele bune

L

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut bani cu contract notarial grigore07 grigore07 Buna ziua, Vin inaintea dumneavoastra cu necazul meu: Am oferit ca imprumut 60.000 lei unei cunostinte (persoana fizica) cu contract notarial, care are clar ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala Ramona24 Ramona24 Exista asa ceva si ce forta poate avea o declaratie notariala a unui solicitant de finantare nerambursabila catre finantator cum ca daca in ... (vezi toată discuția)
Proprire conturi fuelena fuelena Buna , Urmeaza sa fiu executata silit , dar nu am nimic pe numele meu . Sunt casatorita si eu si sotul avem o masina care e pe numele lui .In conturi nu am ... (vezi toată discuția)