Buna ,
Urmeaza sa fiu executata silit , dar nu am nimic pe numele meu . Sunt casatorita si eu si sotul avem o masina care e pe numele lui .In conturi nu am nimic , am 2 rate la 2 banci pe care le platesc si intrebarea mea este : pot sa imi ia din ratele pe care le platesc ? Adica merg la banca platesc si ei sa vina sa ia din banii platiti pe rate ?
Masina daca nu e pe numele meu e un bun comun ?
In acest moment ma aflu in concediu crestere copil si firma la care lucrez spune ca ma va actiona in instanta pt un prejudiciu adus lor si ca ma vor executa silit .
Multumesc .
Din cate inteleg, prejudiciul nu a fost inca dovedit de catre firma, si nici nu exista un titlu executoriu in baza caruia sa fiti executata.
Daca va platiti ratele , nu pot pune poprire decat pe conturile de debit, nu cele de credit.
In privinta masinii, intradevar aceasta este bun comun, dar pentru a o executa, trebuie mai intai sa existe un titu executoriu si apoi tot firma sa faca partajul bunului comun pentru a executa doar partea dvs.
Va sfatuiesc sa va luati un avocat si daca sunteti chemata in judecata de catre firma unde ati lucrat pentru dovedirea prejudiciului, aparati-va, nu lasati totul la voia intamplarii. Va pot ajuta daca aveti nevoie. Ma contactati prin mesaj privat.