avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire conturi

Buna ,
Urmeaza sa fiu executata silit , dar nu am nimic pe numele meu . Sunt casatorita si eu si sotul avem o masina care e pe numele lui .In conturi nu am nimic , am 2 rate la 2 banci pe care le platesc si intrebarea mea este : pot sa imi ia din ratele pe care le platesc ? Adica merg la banca platesc si ei sa vina sa ia din banii platiti pe rate ?
Masina daca nu e pe numele meu e un bun comun ?
In acest moment ma aflu in concediu crestere copil si firma la care lucrez spune ca ma va actiona in instanta pt un prejudiciu adus lor si ca ma vor executa silit .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:06, 5 Aprilie 2011
Din cate inteleg, prejudiciul nu a fost inca dovedit de catre firma, si nici nu exista un titlu executoriu in baza caruia sa fiti executata.
Daca va platiti ratele , nu pot pune poprire decat pe conturile de debit, nu cele de credit.
In privinta masinii, intradevar aceasta este bun comun, dar pentru a o executa, trebuie mai intai sa existe un titu executoriu si apoi tot firma sa faca partajul bunului comun pentru a executa doar partea dvs.
Va sfatuiesc sa va luati un avocat si daca sunteti chemata in judecata de catre firma unde ati lucrat pentru dovedirea prejudiciului, aparati-va, nu lasati totul la voia intamplarii. Va pot ajuta daca aveti nevoie. Ma contactati prin mesaj privat.
Multumesc mult . Va voi contacta pt ca intr-adevar doresc sa ma apar .
poprirea se poate pune pe conturi. Pe toate conturile. Daca dvs platiti rata si creditul este inscris in AEGRM nu va vor lua banii din cont.
cautati aici inscrierea in aegrm [ link extern ]
-> cautare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedează în cazul mai multor executări silite dacă debitorul nu a girat niciun împrumut cu bunuri mobile sau imobile? Alexandru9314 Alexandru9314 Buna ziua, Am 3 intrebari: 1. In cazul mai multor executari silite (cateva IFN-uri + o banca) maximul care se poate lua din salariu este de 1/2? 2. Se ... (vezi toată discuția)
Executare silita teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am o problema la care nu mai am solutie. In 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca (nu stiu daca am voie sa postez numele) ... (vezi toată discuția)
Credit scadent- rate neplatite simonacordos simonacordos In 2007 am luat un credit de la o banca in valoare de 19.000 lei,in acel moment aveam loc de munca si nu eram casatorita.De la banca am primit un grafic de ... (vezi toată discuția)