In 2007 am luat un credit de la o banca in valoare de 19.000 lei,in acel moment aveam loc de munca si nu eram casatorita.De la banca am primit un grafic de rambursare cu o anumita rata lunara pe care am achitat-o in fiecare luna,doar ca dupa 3 luni aceasta rata s-a modificat crescand cu aproximativ 150 lei fata de rata stabilita in graficul de rambursare.Am mers la banca unde mi s-a spus ca creditul meu era cu dobanda variabila si ca doar primele trei luni au fost cu dobanda fixa...lucru care mie nu mi se spusese inainte de a contracta creditul,plus ca mi-au luat graficul de rambursare si nu mi-au mai dat altul niciodata de atunci.
Am platit in continuare ratele chiar daca noua rata era mult mai mare decat cea initiala pana in momentul in care am ramas fara servici,moment in care chiar nu mai aveam posibilitatea sa platesc o rata umflata de banca dupa bunul plac...mentionez ca in fiecare luna era o rata diferita cu vreo 20 lei in plus,iar cei de la banca nu au fost dispusi sa solutionam acesta problema,eu mergand la ei in momentul in care stiam ca nu mai pot sa platesc asa o rata mare.Am fost anuntata ca dobanda este variabila si nu am ce face,sa platesc in continuare chiar daca nu mai am servici,mai mult decat atat cand am intrebat ce se va intampla pe viitor ,la ce sa ma astept in legatura cu crestera ratei mi s-a spus ca este posibil sa ajunga mult mai mare decat era si in momentul acela.
Dupa toate acestea am ajuns ,bineinteles,in imposibiliatea de a mai plati rata ,asa ca in prezent sunt aproape 2 ani de cand nu am mai platit nici o rata.
In tot acest timp am primit mai multe somatii de plata atat de la banca cat si de la o firma de recuperari ,creditul a fost declarat scadent,nu stiu exact in ce data,si primesc mereu acasa hartii in care firma de recuperari imi cere sa-i contactez si sa solutionam amiabil ,imi suna vecinii,ameninta.
Eu nu am nimic pe numele meu,nu am in prezent loc de munca,m-am casatorit dupa ce am luat creditul,in timpul casatoriei am achizitionat o masina care e pe numele sotului,creditul este pt nevoi personale ,nu am girat cu nimic,nu exista co-platitor.
As vrea sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare,avand in vedere faptul ca prea multi bani nu as putea sa dau la banca,sa-i contactez pe cei de la firma de recuperari sau nu?ar putea acesta firma sa execute masina?ori sa puna poprire pe salariul sotului?Primesc mereu hartii ca ma vor executa silit daca nu returnez toata suma.
Va multumesc,astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
simonacordos , utilizator
12:10, 29 Martie 2011