avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este cazul sa apelez la un avocat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este cazul sa apelez la un avocat?

Buna ziua! In anul 2008 am facut un credit de nevoi personale ipotecar la BCR pe 300 de luni.Timp de 9 luni am platit ratele iar urmatoarele 3 luni am platit o suma mai mica decat rata. A 4-a luna am vrut sa achit restanta de la ratele curente.Nu mi s-au primit banii....iar cei de acolo mi-au spus ca tot creditul meu adica 25000E este trecut la restanta.M-au trimis la banca centrala unde mi s-a spus ca am fost preluati de o firma de recuperari, BFP.Dupa 4 luni de zile am aflat ca suntem trecuti la o alta societate de recuperare(suport colect) eu respenctandu-mi ratele lunare stabilite de BFP.In tot acest timp am asteptat graficul de rambursare a ratelor si acordul incheiat cu Suport Colect. Cei de la BCR mi-au spus ca din momentul in care am fost preluati de catre BFP s-au adunat pana in acest moment 500 de zile restanta iar eu platesc in continuare penalizarile la acele zile,neacoperind deloc creditul luat.Am facut o cerere pentru incetarea executarii silite si continuarea contractului semnat cu BCR. Daca cei de la Suport Colect nu sunt de acord cu aceasca...ce voi putea face in continuare?Este caz de judecata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:14, 24 Martie 2010
da, ar fi cazul sa va luati un avocat din localitatea dvs ptr a reglementa situatia intr-un fel sau altul, posibil si prin judecata
Cred ca dvs nu ati inteles bine situatia in care va aflati: banca a cesionat creanta catre o firma de recuperare creante! Nu se mai poate reveni la contractul cu banca fiindca acest contract a fost reziliat deoarece dvs nu ati respectat graficul de rambursare a creditului catre banca! daca nu platiti , in cele din urma se va ajunge la executare silita . Insa , pana acolo , este cale lunga! Firma de recuperare creante trebuie sa va actioneze in judecata pentru recuperarea debitului!B-)
Va multumesc pentru raspuns! Am platit si vom plati in continuare...noi am facut creditul,noi il vom achita dar de cand am fost preluati de firma de recuperari ni s-a pus tot creditul la restanta de catre Banca si pana acum s-au adunat la cele 500 de zile penalizari(pentru ca nu achitam tot creditul). Platim 240 de euro lunar dar este insuficient pentru a semnifica ceva.La aceasta suma de 25000E penalizarile sunt foarte mari si cu rata noastra lunara nu vom termina niciodata creditul pentru ca platim din acele penalizari iar luna si lunile viitoare vor fi din ce in ce mai mari.Cei de la recuperari au spus ca nu ne pot da mai multe informatii ci doar ne sugereaza sa punem 1000E pentru a se vedea o schimbare dar noi ne descurcam destul de greu si cu cei 240E,nu am avea posibilitata sa punem acea suma.Cred ca nu este vina noastra in legatura cu aceste zile si cu penalizarile lor.Sunt de acord ca ne-au dat la acea firma pentru ca nu ne-am respectat graficul dar nu inteleg de ce ne pun sa aplatim penalizari.Ei dau din umeri si arunca vina unul pe celalalt,firma de recuperari si Banca...nimeni nu stie sa imi spuna clar care este situatia mea.Va rog sa ma ajutati...ce este de facut? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
enu_90, utilizator
USER enu_90

:offtopic:interventie moderator

Va rog sa stergeti din discutiile dvs. postate in acest forum, denumirile societatilor implicate in discutie.
Va reamintesc faptul ca, in forum, se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Va multumesc.
Ce este de facut? Este foarte simplu: luati o foaie alba de hartie si puneti pe hartie cati bani ati luat de la banca , cu ce ati garantat , cat valoreaza garantia , cat ati returnat din bani bancii , cat ati platit la societatea de recuperari si dupa aceea trageti linie! Daca va da cu plus este bine , inseamna ca mai aveti din banii de la banca ceva! :D Daca insa rezultatul este negativ , atunci este clar ce este de facut! Veti realiza singuri ce anume trebuie sa faceti!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Vinderea creditelor neperformante FlorentinaG FlorentinaG Buna ziua! In anul 2011 am contactat un credit de nevoi personale de la o banca de pe piata romaneasca. Am achitat rata la timp timp de 16 luni dupa care am ... (vezi toată discuția)
Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)