avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cost total credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cost total credit

in actul aditional (cu care nu am fost de acord) "costul total al creditului pentru imprumutat calculat la data semnarii prezentului act aditional este in valoare de 87442 euro format prin insumarea............".
azi, dupa aplicarea oug 50, costul total al creditului este, conform graficului de rambursare credit, de 117.936 euro.......
E NORMAL???????
Cel mai recent răspuns: C.Marian , utilizator 13:21, 2 Octombrie 2010
Sigur ca nu.Sesizati cu o plangere protectia consumatorului pentru a lua masurile legale ce se impun.
Inainte de a apela la plangerea la ANPC, va sugerez sa solicitati bancii un breviar de calcul pentru rata de dobanda aplicata (este important daca dobanda este fixa sau variabila) si comisioanele percepute pe perioada de rambursare ramasa. Toate aceste elemente insumate trebuie sa conduca la o suma. Daca dobanda este variabila, graficul de rambursare pe care il primiti este valabil o luna sau trei luni (in functie de tipul referintei alese) si este normal ca valoarea totala a imprumutului sa nu fie aceeasi in primul grafic fata de urmatoarele.
Ca sa fiu mai clara: banca face o simulare de calcul ca si cand, dobanda ar ramane constanta pe toata perioada de creditare, dar in realitate dobanda este variabila odata la o luna sau 3 luni. Aceste referinte nu se pot ghici la semnarea contractului pentru ultima rata de credit de rambursat care poate fi peste 10 ani.
Mergeti si solicitati informatiile pe care vi le-am sugerat, apoi decideti ce este de facut in continuare.
Succes :thumbup:
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
pai banca mi-a spus ca cei 117.936 euro sunt daca s-ar respecta pe toata durata creditului aceleasi date (din 29.09).......ori, actul aditional este din 17.09....deci sunt aceleasi date luate in calcul.....nu?
Poate o confuzie de termeni.
Costul total al creditului reprezinta totalitatea costurilor platite de client, adica, dabanzi, comisioane, sau orice fel de taxe care se impun a fi platite si conditionate de creditul respectiv.
Aceasta suma se poate calcula foarte usor din graficul de rambursare.

Va felicit pentru ca nu ati fost de acord cu banca.
Nu am auzit de vreo banca in Romania care sa aplice corect aceasta ordonanta. Toate au incercat sa pacaleasca clientii si sa modifice contractele in favoarea lor.

Puteti sa luati legatura cu persoane care se afla in aceeasi situatie ca a dumneavoastra. Sunt mii se persoane care s-au asociat in grupuri si care au dat sau urmeaza sa dea bancile in judecata.
In graficul de rambursare credit (29.09.2010) avem 9 coloane: nr.crt, data scadenta, rata credit, rata dobanda, com. adm., cost asig. complexa, total rata, sold curent si dob. regularizata.
Adunand rata credit + rata dobanda + com. adm. = total rata (117936.82).
Cum in actul aditional, care a intrat in vigoare din 20.09.2010, se zice ca "costul total al creditului pentru imprumutat calculat la data semnarii prezentului act aditional este in valoare de 87442 euro format prin insumarea............" de unde diferenta asta in 9zile?????
Dobanda este variabila dar este 10.4 atat in actul aditional cat si in grafic......deci????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit ipotecar bcr Simonabcr Simonabcr In luna februarie a anului 2008, am contractat impreuna cu sotul si tata-socru, un credit ipotecar la BCR, in valoare de 29847 de euro., rambursabil pe o ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)