avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare imprumut bani cu contract notarial
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare imprumut bani cu contract notarial

Buna ziua,
Vin inaintea dumneavoastra cu necazul meu:
Am oferit ca imprumut 60.000 lei unei cunostinte (persoana fizica) cu contract notarial, care are clar mentionat data returnarii 26 ianuarie 2017.
Intre timp, am cautat sa am o cerespondenta pe email (in scris) insa raspunsurile sunt de genul "i-am bagat in firma, si firma merge prost".
Nu sunt priceput in zona asta, asa ca orice sugestie imi va fi de folos. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grigore07 , utilizator 13:14, 13 Iunie 2017
Contractul notarial este titlu executoriu. Prin urmare nu este necesara recuperarea prin instanta de judecata. Se poate executa silit - cu poprire pe conturi si sechestru asupra bunurilor mobile si imobile. Totodata se poate pune sechestru pe partile sociale ale societatii in care este asociat.
Luati legatura cu un executor judecatoresc pentru a incepe executarea silita
In opinia mea,ptr.mai multa siguranta,formualti cerere de investire cu formula executorie si apoi va adresati unui executor ptr.executare silita,nici executorii nu au o practica unitara,unii executorii cer investirea cu formula executorie,altii nu.
Va multumesc frumos, domnule Popescu.
Formuarea de cerere de investire cu formula executorie, se depune la regisratura Tribunalului local?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ciubotarudan ciubotarudan Am dat cu imprumut notarial 20.000 lei.Termenul a fost 25.04.2011. Cum pot sa-mi recuperez banii? In contract scrie ca :,,Prezentul act constituie titlu ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut nelu67far nelu67far am imprumutat in anul 2007 o suma de bani unui prieten cu contract de imprumut facut de un avocat. pana in ziua de azi am recuperat doar o parte din bani. De ... (vezi toată discuția)