Certificatul de mostenitor
Am deschis succesiunea (parintele a decedata in septembrie 2023) la un notar. Din pacate, un mostenitor, intentionat nu raspunde la solicitarile celorlalti mostenitori. In cazul acesta, se poate obtine acest certificat prin judecata sau prin angajarea unui avocat care sa ne reprezinte in fata notarului? Ce se va intampla cu mostenirea celui care nu doreste sa vina la succesiune?.
Dezbaterea succesiunii in lipsa unui mostenitor
Dupa moartea unui parinte -au trecut trei luni-dorim sa facem sucesiunea. Din pacate un mostenitor, timp de 10 ani, nu a mai vrut sa intre in legatura cu noi , motiv pentru care nu cunoastem : adresa, nr telefon, doar tara in care traieste. Notarul a spus ca nu ne poate ajuta in acest caz. Va rog frumos, sa-mi spuneti ce putem sa facem in acest caz?
Care este totusi logica?
Am intrebat zeci de persoane ..... dar nu au auzit de asa ceva .
Tot zeci de persoane mi-au spus ca de obicei fac plata la sfarsit de an.
Sau aceasta lege face parte din legea bunului plac din localitatea respectiva?
Aceasta lege este doar pentru cateva persoane?????????????????????
Ma scuzati....... dar lupta cu mafia a devenit extrem de periculoasa
In data de 20.04.2021 am primit un ordin de executare silita de la Directia Economica - Impozite si taxe locale - pentru neplata -doar- pe primele trei luni ale anului 2021 - suma de 168 lei care include si cheltuieli de judecata - de care habar nu am avut.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca este legal asa ceva?
De fapt ce inseamna aceasta executare silita?
Mentionez ca sunt prorpietarul acestei locuinte si nu chiriasul primariei sau a celui care a emis acest ordin. Am platit 37 de ani impozitul intr-o alta zona din aceasta tara - rar s-a intamplat sa fie in primele trei luni - dar nu am primit niciodata acest ordin de executare silita.
Multumesc, anticipat pentru raspuns.
De trei luni incerc sa cumpar un apartament - de doua camere -
Din pacate din cauza celor de la asa-zisa " Agentie Imobiliara " nu pot .
De ce?
Comisionul pe care il cere agentia de la cumparator este cuprins intre 2 - 3 % din suma (pentru nici un serviciu.....consider ca este hotie la drum mare).exemplu: House consulting Imobiliare ; Katec imobiliar; Dovada - convorbirile telefonice; Casa Eden - care a incercat sa ma faca sa completez un contract la colt de strada - am si un martor)
Acest comision pe care il cere agentia pentru intermediere nu ar trebui platit doar de cel care angajeaza agentia sa ii intermedieze afacerea?
Conform cu :
LEGEA NR. 296/2004, REPUBLICAT 2008 -CODUL CONSUMULUI ;ART. 10 – „Este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs, de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisa prestarea unui serviciu catre consumator, conditionata de prestarea altui serviciu sau de cumpararea unui produs.”
Daca este ilegal, ce pot sa fac??
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns.
Daca pleci din locuinta ta definitiv - pana la venirea unui nou proprietar - este obligatoriu sa platesti - administratorul lunar si lumina pe scara? Daca nu... cum trebuie sa procedez?(Pe an ar trebui sa dau 84 de lei + lumina pe scara si alte cheltuieli)
Mentionez :
- exista o asociatie de proprietari
-administratorul nu are contract - a fost numit din oficiu - de fostul administrator
-si-a marit singur salariu de doua ori,
- nu accepta - pe nimeni langa el - ;
- presedintele blocului a fost numit tot de administrator - este si femei de serviciu pe scara blocului,
- practic pe mine ca proprietar - nu ma ajuta absolut cu nimic ... daca ai nevoie de instalator / te inunda vecinul trebuie sa-ti rezolvi singur problema, ......etc
- in bloc exista mai multi chiriasi decat proprietari....
-administratorul se considera de fapt proprietarul blocului
Buna ziua.
Exista o nelamurire - pentru pensionarea profesorilor cu 5 ani sau cu 3 ani mai repede. Nu stim care este baza legala( Lege??/ art????, an?????,
Va rog din suflet - un raspuns rapid daca se poate -
Multumesc