Buna ziua,
am o situatie la care as aprecia parerea unui profesionist cu experienta in acest domeniu.
Situatia este urmatoarea: Am facut un antecontract de vaznzare-cumparare pentru un apartament nou, direct de la dezvoltator, cu un anume termen stabilit de comun acord la care trebuia sa fie incheiat si contractul propriu zis si platita toata suma.
Acest termen a fost depasit din culpa dezvoltatorului , ce nu a finisat apartamentul si nu l-a conectat la utilitati decat la cca. 3 luni dupa acel termen, timp in care eu i-am notificat ca astept sa fiu anuntat cand este gata, si in care am efectuat 3 vizite pentru a verifica starea lucrurilor, constatand ca gazele nu erau cuplate de fiecare data.In situatia in care acestea nu erau cuplate banca unde am creditul mi-a specificat ca nu poate trimite evaluatorul pana nu este bransat apartamentul.
Insa in acest timp, dupa ultima mea vizita acolo, a 4-a, am constatat ca apartamentul a fost vandut altcuiva pe motiv ca eu nu am vrut sa il iau.Lucru confirmat de dezvoltator.
Ce parere aveti despre aceasta situatie?
si
Acest antecontract de vanzare-cumparare este expirat in acest caz? Dezvoltatorul asa sustine.
Ajutați-mă să înteleg, notificarea prin executor înseamnă intentare de proces civil și se face doar dupa rezilierea ante-contractului?
Și în cazul în care dezvoltatorul refuza să înapoieze arvuna cum se procedează mai departe?A-ți mai întalnit o situație similară?
Mulțumesc
Mulțumesc de îndrumare.Îmi puteți spune va rog, această notificare este scrisă, e vreun document legal, sau se refera la simpla înștiințare verbala de către mine ?
Bună Ziua!
Am încheiat un ante-contract de vanzare-cumparare apartament nou prin credit imobiliar ( nu prin Prima Casă) cu avans de 15%.Sunt 3 clauze specificate
1. daca din vina vanzătorului nu se se va preda la cheie apartamentul la termenul strabilit se va returna avansul
2. daca din vina cumparatorului nu se va încheia contractul final acesta va pierde avansul
3.daca din vina băncii nu se va acorda creditul se va returna avansul
Termenul a fost depașit iar apartamentul nu a fost terminat, conectat la utilități.
Cum se procedează pentru a primi avansul înapoi?