avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament nepredat la termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament nepredat la termen

Bună Ziua!
Am încheiat un ante-contract de vanzare-cumparare apartament nou prin credit imobiliar ( nu prin Prima Casă) cu avans de 15%.Sunt 3 clauze specificate
1. daca din vina vanzătorului nu se se va preda la cheie apartamentul la termenul strabilit se va returna avansul
2. daca din vina cumparatorului nu se va încheia contractul final acesta va pierde avansul
3.daca din vina băncii nu se va acorda creditul se va returna avansul
Termenul a fost depașit iar apartamentul nu a fost terminat, conectat la utilități.
Cum se procedează pentru a primi avansul înapoi?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:11, 12 Februarie 2015
Formulati o notificare prin care solicitati restituirea avansului,in cazul in care constructorul/dezvoltatorul refuza aveti deschisa calea unei actiuni in instanta.
Da, formulati aceasta notificare si vedeti ce va raspund.
Depinde si ce scrie in contract in ceea ce priveste intreaga situatie.
Aparent pareti ca aveti dreptate.
Mulțumesc de îndrumare.Îmi puteți spune va rog, această notificare este scrisă, e vreun document legal, sau se refera la simpla înștiințare verbala de către mine ?
Conform art.1.544 -(2)NCCArvuna confirmatorie"Daca partea care a dat arvuna nu executa obligatia fara justificare,cealalta parte poate declara rezolutiunea contractului,retinind arvuna.".(3)Creditorul(dvs.) obligatiei neexecutate poate insa opta pentru executare sau pentru rezolutiunea contractului si repararea prejudiciului potrivit dreptului comun". In mod concret trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc si sa-i faceti notificare prin executor ,aratandu-i cele mai sus expuse.
Buna Ziua.

Ajutați-mă să înteleg, notificarea prin executor înseamnă intentare de proces civil și se face doar dupa rezilierea ante-contractului?
Și în cazul în care dezvoltatorul refuza să înapoieze arvuna cum se procedează mai departe?A-ți mai întalnit o situație similară?
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Promisiune de v-c prima casa 2017 jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, In data de 27 ianuarie am incheiat un antecontract pe 2 luni cu un dezvoltator imobiliar pentru achizitia unui imobil prin Programul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)
Nerestituire avans pentru auto second hand Matrix 1122 Matrix 1122 Buna ziua, Daca eu,persoana fizica am primit un avans tot de la o persoana fizica (transfer bancar) pentru masina de 2000 lei fara niciun act,fara niciun ... (vezi toată discuția)