avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Activitate marta2015

Activitate marta2015

Deci pot sta linistita,fara sa mai fac un drum de Romania ;)
Buna ziua.
Cererea de amanare a fost trimisa in urma cu aprox. 2 saptamani,dar inca nu am primit un raspuns daca a fost aprobata sau nu.Cum pot afla acest aspect?Ce se intampla daca instanta nu aproba cererea de amanare si nu ma prezint la primul termen ?
Răspuns la discuția Cine cere ancheta sociala?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.
Am repetat aceeasi problema in "dreptul familiei sau probleme juridice ale familiei",dar nu am primit nici un raspuns.Cred ca am gresit rubrica forumului :sorry:
Exista o sentinta de divort,data in 2009 (deci s-a aplicat vechiul cod civil).Copilul mi-a fost incredintat,iar tatalui i s-a acordat un program de vizita standard,raportat la situatia de la acea data (1 zi si jumatate o data la 2 saptamani,6 zile de Pasti si Craciun o data la 2 ani si o luna pe timpul verii,la domiciliul tatalui din Romania).
Tatal s-a stabilit intr-o tara comunitara,iar eu si copilul in alta tara comunitara.
De putin timp,tatal a deschis proces prin care cere aprobarea perioadei de vizita la rezidenta lui actuala.A "uitat" sa specifice ca eu si copilul locuim in afara tarii si a sosit de la Judecatorie o instiintare la primaria localitatii,pentru efectuarea unei anchete sociale.Eu in Romania nu am nici un fel de proprietate si nici venituri.Noi (eu si copilul ) traim in strainatate,eu lucrez aici si ajung in Romania doar 10-15 zile pe an;copilul urmeaza cursurile scolii aici,iar in perioada vacantei de vara are activitati extrascolare.
Deci,ma intreb si va intreb,cum poate instanta sa-si faca o idee despre situatia noastra doar din ancheta sociala din Romania?Nu ar fi normal sa se ceara ancheta sociala aici,avand in vedere ca noi traim aici si nu in Romania?
Cine cere unde se desfasoara ancheta sociale?Eu ca parte in proces,pot cere ancheta sociala la resedinta mea din strainatate?

Va multumesc.
Buna ziua.va multumesc pentru raspunsuri.

ynocentta a scris:

Fiind primul termen aveti dreptul legal sa solicitati oficial instantei amanarea pentru angajare aparator
Cererea o puteti adresa prin arhiva instantei,corespndenta cu confirmare primire,inclusiv fax
In cerere puteti informa concret instanta de judecata despre motivele temeinice care va impiedica sa fiti prezenta la primul termen de judecata

Imi puteti trimite,va rog,un model de cerere.

Intentia mea este de a angaja avocat,doar din strainatate e mai greu sa gasesc.Oricum va voi ocupa si de acest aspect.
Buna seara.Zilele trecute am primit instiintare de la tribunal cu primul termen de judecata,dar as vrea sa cer amanarea.
Cum trebuie sa procedez?Pot trimite personal cerere? (subliniez faptul ca nu am avocat care sa ma reprezinte).Impreuna cu cererea de amanare,trebuie sa trimit si certificat de rezidenta (locuiesc in strainatate),iar pentru copilul minor adeverinta de la scoala (va trebui audiat si minorul,doar ca suntem in cursul anului scolar). Va multumesc anticipat