avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In ce conditii un termen de judecata se poate amana?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In ce conditii un termen de judecata se poate amana?

Buna seara.Zilele trecute am primit instiintare de la tribunal cu primul termen de judecata,dar as vrea sa cer amanarea.
Cum trebuie sa procedez?Pot trimite personal cerere? (subliniez faptul ca nu am avocat care sa ma reprezinte).Impreuna cu cererea de amanare,trebuie sa trimit si certificat de rezidenta (locuiesc in strainatate),iar pentru copilul minor adeverinta de la scoala (va trebui audiat si minorul,doar ca suntem in cursul anului scolar). Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marta2015 , utilizator 17:58, 24 Martie 2015
Fiind primul termen aveti dreptul legal sa solicitati oficial instantei amanarea pentru angajare aparator
Cererea o puteti adresa prin arhiva instantei,corespndenta cu confirmare primire,inclusiv fax
In cerere puteti informa concret instanta de judecata despre motivele temeinice care va impiedica sa fiti prezenta la primul termen de judecata
Cea mai sigura varianta de amanare ar fi aceea sa aveti avocat angajat si sa amane acest judecata.
Nu va fi chiar simplu dar avocatul s-ar putea descurca.
Buna ziua.va multumesc pentru raspunsuri.

ynocentta a scris:

Fiind primul termen aveti dreptul legal sa solicitati oficial instantei amanarea pentru angajare aparator
Cererea o puteti adresa prin arhiva instantei,corespndenta cu confirmare primire,inclusiv fax
In cerere puteti informa concret instanta de judecata despre motivele temeinice care va impiedica sa fiti prezenta la primul termen de judecata

Imi puteti trimite,va rog,un model de cerere.

Intentia mea este de a angaja avocat,doar din strainatate e mai greu sa gasesc.Oricum va voi ocupa si de acest aspect.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
marta2015, utilizator
Buna ziua.
Cererea de amanare a fost trimisa in urma cu aprox. 2 saptamani,dar inca nu am primit un raspuns daca a fost aprobata sau nu.Cum pot afla acest aspect?Ce se intampla daca instanta nu aproba cererea de amanare si nu ma prezint la primul termen ?
In mod normal aceasta cerere va duce la amanarea cauzei.
La termenul de judecata se va stabili de instanta daca se amana sau nu judecata.

Alte discuții în legătură

Amanarea citatiei paulcostel paulcostel Buna ziua.Sotul a primit o citatie in caliatate de petent si trebuie sa se prezinte pe data de 22martie 2011.el ajunge cu o zi mai tarziu, este plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere gemini86106 gemini86106 Buna seara. Doresc sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: - fiul meu in varsta de 25 de ani este martor intr-un proces penal care a inceput in anul ... (vezi toată discuția)
Speta amanare cauza leonida leonida Buna ziua, speta este despre un apel pentru schimbarea programului de vizitare a minorului , X este reclamantul si Y este intimatul, au fost pana acum doua ... (vezi toată discuția)