avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amanarea citatiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amanarea citatiei

Buna ziua.Sotul a primit o citatie in caliatate de petent si trebuie sa se prezinte pe data de 22martie 2011.el ajunge cu o zi mai tarziu, este plecat din tara si as vrea sa stiu care este termenul minim pentru amanare, deoarece nu poate sta prea mult in tara.
eee... daca e petent, inseamna ca dumnealui a formulat cererea initiala. Deci e musai ca el sa se prezinte la termen. In caz contrar, la al 2-lea termen lipsa, se poate suspenda dosarul respectiv. Puteti sa mergeti dvs si sa aratati pe 22 motivele lipsei dumnealui, solicitand un termen ulterior la care sa se poata prezenta. Nu va asigur ca instanta va lua act de prezenta dvs pt ca nu este obligata, atata vreme cat nu sunteti parte in dosarul respectiv, dar puteti incerca macar asa.
va multumesc pentru raspunsuri.ma intereseaza daca se poate amana termenul pentru o saptamana sau doua, deoarece sotul trebuie sa se intoarca la lucru in strainatate foarte curand.
este obligatoriu sa se prezinte in instanta. In cazul in care nu se poate prezenta in instanta, sotul poate angaja un avocat care sa il reprezinte ori sa mandateze o alta persoana printr-o procura notariala.
se poate amana insa termenul se fixeaza de catre instanta de judecata... si cred ca un termen mai scurt de o luna nu puteti primi.
Ce fel de plangere a facut sotul dvs.? Plangere impotriva rezolutiei procurorului?

Alte discuții în legătură

Citatie, intimat si petent Teachers Teachers Buna! Am deschis un dosar de UP impotriva unei persoane, solutionat cu NUP, dar cu amenda administrativa si achitarea cheltuielilor de judecata catre mine, iar ... (vezi toată discuția)
Infatisare la proces de divort amiabil cblanaionita cblanaionita Ma numesc Cristian si am termen de judecata in 28.09.2009. ,atat eu cat si sotia avand calitatea de petenti S-ar putea sa trebuiasca sa plec urgent in ... (vezi toată discuția)
Citat ca intimat spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la ... (vezi toată discuția)