avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amanarea citatiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amanarea citatiei

Buna ziua.Sotul a primit o citatie in caliatate de petent si trebuie sa se prezinte pe data de 22martie 2011.el ajunge cu o zi mai tarziu, este plecat din tara si as vrea sa stiu care este termenul minim pentru amanare, deoarece nu poate sta prea mult in tara.
Termenul depinde de instanţă. La anumite instanţe, în general cele din marile oraşe, cu încărcare mare a rolului, un termen de 2 luni nu este neobişnuit; pe de altă parte, la o judecătorie mică, termenul poae fi de 2 săptămâni.

Termen mai mic de 2 săptămâni nu cred să se dea undeva.

Dacă nu doriţi să angajaţi avocat, să formuleze soţul o cerere de amânare a cauzei, în care să arate motivele obiective pentru care nu se poate prezenta; şi să solicite un termen cât mai scurt.

Cererea se poate trimite, prin fax, la numărul instanţei respective, chiar şi din străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie, intimat si petent Teachers Teachers Buna! Am deschis un dosar de UP impotriva unei persoane, solutionat cu NUP, dar cu amenda administrativa si achitarea cheltuielilor de judecata catre mine, iar ... (vezi toată discuția)
Infatisare la proces de divort amiabil cblanaionita cblanaionita Ma numesc Cristian si am termen de judecata in 28.09.2009. ,atat eu cat si sotia avand calitatea de petenti S-ar putea sa trebuiasca sa plec urgent in ... (vezi toată discuția)
Citat ca intimat spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la ... (vezi toată discuția)