avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Speta amanare cauza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Speta amanare cauza

Buna ziua,
speta este despre un apel pentru schimbarea programului de vizitare a minorului , X este reclamantul si Y este intimatul, au fost pana acum doua infatisari, intruna s-au luat cunostinta de motivele de apel si intampinare si s-a acordat un nou termen, in a doua infatisare Y a cerut amanare pentru a lua cunostinta de inscrisurile depuse la dosar, deoarece X a depus inscrisurile intr-un singur exemplar, intrebarea este ce poate face Y pentru a amana cauza la urmatorul termen, Y nu este in tara, poate cere o amanare pentru angajarea unui aparator? sau orice sfat este binevenit,
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 12:26, 8 Septembrie 2013
Instanta avea obligatia de a pune in vedere partii sa depuna in 2 exemplare inscrisurile.
Faptul ca s-a depus intr-un singur exemplar nu se poate rezolva decat prin angajarea unui avocat sau prin prezentarea partii la arhiva pentru a lua la cunostiinta de inscrisuri.

Nu sunt de parere ca instanta va amana cauza decat daca avocatul va fi angajat pana la termen si acesta va cere amanarea cauzei.
Cand sa fie exact angajat avocatul este un aspect care trebuie discutat cu avocatul.
Eu stiu exact cand ar trebui angajat avocatul dar nu dau directive la avocati, mai ales ca si avocatul este angajat ca sa stie cum sa procedeze si nu sa il invete altii cum sa procedeze.
In plus, trebuie sa stie cum sa se descurce la termen deoarece vor putea exista probleme.
Adica nu simpla angajare a avocatului va duce la amanarea cauzei.

Solicitarea de a se amana cauza pentru a-si angaja avocat va fi respinsa de instanta.
Doar daca partea adversa ar fi de acord ar putea exista sanse.
multumesc de raspuns, referitor la nedepunerea acelor inscrisuri in dublu exemplar, intimatul a cerut instantei sa i se trimita de catre reclamant inscrisurile iar instanta a aprobat dandu-i acestuia un termen si totodata amanarea cauzei pana ce acesta i-si indeplineste obligatia, acesta in final a trimis respectivele inscrisuri, eu fac referire acum la cum poate intimatul sa amane urmatorul termen de judecata? si daca din experienta dvoastra credeti ca instanta va accepta aceasta amanare pe motiv de angajare avocat?
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
leonida, utilizator
Ca principiu, instanta va amana judecarea cauzei - chiar si pt angajare de avocat - doar daca va aprecia ca astfel se poate garanta respectarea drepturilor procesuale ale partilor, adica cererea sa nu fie una abuziva, formulata cu rea-credinta si care sa tinda la amanarea nejustificata a procesului.

Cat despre speta concreta, e greu de dat un raspuns sigur. Depinde de complexitatea cazului, de cum se va justifica necesitatea angajarii unui avocat la al 3 lea termen, de ce nu s-a luat inca legatura cu un avocat, daca se mentine sau nu continuitatea completului etc.
Multumesc de raspuns, in legatura cu continuitatea completului de judecata, instanta ne-a pus in vedere la ultimul termen de judecata ca la termenul urmator va fi un alt complet de judecata, asta fiind inainte de vacanta judecatoreasca, in ceea ce priveste angajarea unui aparator, intimatul vrea sa invoce lipsa veniturilor, acesta nu lucreaza, chiar eventual sa depuna o cerere la barou pentru a I se da un avocat din oficiu, cerere depusa cu nr de inregistrare si depusa odata cu cererea de amanare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Recurentul absent la prima infatisare lorella lorella In calitate de intimat-reclamant intr-un recurs pe litigii in munca, m-am prezentat la data stabilita, la[u] prima infatisare[/u], dar nu si recurent-paratul. ... (vezi toată discuția)
Cerere termen angajare aparator legal ramy84 ramy84 In cazul in care intimatul intr-un proces doreste sa ceara termen pentru angajarea unui aparator legal, aceasta cerere poate fi depusa pana cel tarziu la ... (vezi toată discuția)