avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurentul absent la prima infatisare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurentul absent la prima infatisare

In calitate de intimat-reclamant intr-un recurs pe litigii in munca, m-am prezentat la data stabilita, la prima infatisare, dar nu si recurent-paratul. Judecatorul a stabilit un nou termen, spunand ca se va inmana si celeilalte parti un exemplar din Intampinarea depusa de mine( am depus-o cu minim 5 zile inainte de primul termen, conform legii). Nu era normal sa se judece in lipsa? Ce vina am eu ca partea adversa nu si-a insusit Intampinarea? Recurentul nu e depus nicio 'invoire", fiind, cum s-ar spune, "absent nemotivat". Ce vina am eu ca nu s-a prezentat? Din cate vad, in Codul de Pr. Civ. art.108 alin.2 lit.b) , neprezentarea se sanctioneaza chiar cu amenda judiciara "daca, in acest mod, s-a cauzat amanarea judecatii procesului". De fapt, in ce stadiu se afla acest proces? :sorry:Se judeca daca va avea loc un recurs, sau acest recurs este deja "pe rol"? Dupa Hot.Civ. a instantei de fond, parata (societate comerciala- care imi este datoare cu plata salariu), a facut recurs, dosarul fiind inmanat Curtii de Apel. Iar eu in Intampinare am cerut "respingerea recursului"... :). Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 20 Martie 2010
Da, din ce ziceti nu trebuia amanata cauza.
Procedura mentionata de dvs ,opereaza in situatia in care partile solicita in mod expres instantei judecarea in lipsa ,conform art 242 al 2 Cpr civ
Dosarul se afla in stadiul de judecare a cererii de recurs ,formulat de catre parata
De ce nu trebuia amanata cauza? ... chiar daca era prezent recurentul-parat putea sa solicite un nou termen pentru a lua cunostinta de intampinarea depusa ....se practica asa ceva;)
Daca ar fi fost asa instanta ar fi anuntat userul pentru motivul amanarii.;)
Exista insa si posibilitatea ca userul sa nu fi inteles ce s-a intamplat la termen.
Puteau sa depuna si cerere pentru angajare avocat;) si tot se amana.

avocat Claudiu Lascoschi
freeelis a scris:

De ce nu trebuia amanata cauza? ... chiar daca era prezent recurentul-parat putea sa solicite un nou termen pentru a lua cunostinta de intampinarea depusa ....se practica asa ceva;)

Mdaa , macar ma consolez cu ideea asta...daca nu ma amana judecatorul, probabil o facea recurentul...:sorry: .
Ma intreb insa daca nu am fost cam fraiera, ca nu am cerut judecarea in lipsa...mai ales ca recurentul-parat nu a depus nicio hartie, nimic, prin care sa-si justifice absenta; pur si simplu nu a venit :(

Alte discuții în legătură

Neprezentare intimat ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, am facut toate demersurile pentru a se trece direct la dezbateri, insa la prima infatisare nu s-a prezentat intimatul pentru ca nu l-au gasit la ... (vezi toată discuția)
Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã AdrianNicola AdrianNicola Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie. Partea adversa a facut rrecurs la tribunal. As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei sentinte civile ( recurent - politia ) dacris dacris Buna seara! Am cerut cateva sfaturi acum ceva vreme pe acest forum in legatura cu contestatrea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice. Le multumesc ( ... (vezi toată discuția)