avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã

Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie.
Partea adversa a facut rrecurs la tribunal.
As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva este amabil si cunoaste:
1.Trebuie sa fac intampinarea de la primul termen sau pot cere amanare pentru pregatirea apararii?
2. ce calitate am eu in proces? (intimat-recurent?)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:05, 26 Noiembrie 2012
1.Puteti formula cerere de amanare pentru pregatirea apararii sau pentru angajarea unui aparator in baza art. 156 cod procedura civila:

(1)Instanţa va putea da un singur termen pentru lipsă de apărare, temeinic motivată.
(2)Când instanţa refuză amânarea judecăţii pentru acest motiv, va amâna, la cererea părţii, pronunţarea în vederea depunerii de concluzii scrise.

2. dv aveti calitatea de intimat, recurent este cel care declara recurs
multumesc
AdrianNicola a scris:
2. ce calitate am eu in proces? (intimat-recurent?)

Dacă la fond aţi avut calitatea procesuală de pârât, în recurs veţi avea calitatea procesuala de intimat-pârât.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)
Amanare proces civil executare dobrevictor dobrevictor Buna ziua, Care ar fi consecintele neprezentarii la primul termen de judecata al unui proces civil de intoarcere executare? Mentionez ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Nedepunere intampinare ramy84 ramy84 Instanta de fond a respins contestatia la executare formulata de catre contestator, iar acesta a formulat recurs, mentionand ca va depune motivele de fapt si ... (vezi toată discuția)