Buna ziua, am facut toate demersurile pentru a se trece direct la dezbateri, insa la prima infatisare nu s-a prezentat intimatul pentru ca nu l-au gasit la adresa respectiva (am cerut citarea partilor si am fost legal citati). Instanta a dispus lasarea dosarului la a doua strigare in eventualitatea prezentarii ambelor parti si a amanat judecarea cauzei pentru a fi citata intimata cu un exemplar al cererii precizatoare. Am vazut ca au fost trimise citatii catre intimat, insa nu este de gasit. Ce se intampla daca nici la urmatorul termen intimatul nu se prezinta? Se poate pronunta instanta in lipsa intimatului? Ce inseamna ca recursul se judeca in aceiasi zi cu fondul? Multumesc
Buna dimineata .
Daca nu s-a solicitat judecata in lipsa de catre o parte,si nu se prezinta nici o parte la proces,judecata se suspenda din oficiu.Daca se prezinta doar recurentul,iar intimatul nu se prezinta, se poate face si judecata in lipsa intimatului ,daca acesta a fost legal citat,si nu s-a prezentat nemotivat si nici nu a depus inscrisurile necesare-intampinare,cerere reconventionala,etc.
Marius Bote.
Buna dimineata, stiu ca se poate judeca in lipsa mea pentru ca este conflict de munca. Am cerut citarea partilor, dar la prima infatisare m am prezentat numai eu. Intimatul nu a depus nimic la dosar pana acum pentru ca nu este de gasit.
Atunci se face judecata in lipsa lui. Dezavantajul lui. Daca a fost legal citat si nu se prezinta , dovedeste faptul ca este de rea-credinta.
Marius Bote.
Trebuie sa va asigurati ca adresa pe care ati indicat-o este cea corecta. Daca se judeca si adresa paratului nu este corecta, atunci acesta va obtine rejudecarea.
Daca insa adresa este corecta, dar nu este de gasit atunci cand vine citatia si pe aceasta se mentioneaza ca este afisata, atunci instanta va proceda la judecarea cauzei.