Buna seara! Am cerut cateva sfaturi acum ceva vreme pe acest forum in legatura cu contestatrea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice. Le multumesc ( desi cu intarziere ) celor care mi le-au oferit. Dupa 3 termene de infatisare am reusit sa obtin inlocuirea amenzii cu avertisment. Dar...surpriza (asteptata de altfel), politia a inaintat cerere de recurs. Inca nu am ajuns la tribunal (infatisarea e abia prin martie). Cererea de recurs a fost intemeiata in principal pe motive de ordin etic, moral, solicitandu-se modificarea sentintei si respingerea plangerii. As vrea sa aflu ce e de facut. De ce anume ar trebui sa uzez ca sa ma apar in continuare? Multumesc !
Va trebui sa formulati intampinare si sa argumentati netemeinicia/nelegalitatea sustinerilor recurentului.
La motivele de ordin etic/moral va trebui sa argumentati tot cu motive de ordin etic/moral...si sa completati cu legalitatea motivarii instantei de fond atat in fapt cat si in drept.:)
Mai jos iti postez un model de Intampinare.Ea se depune la instanta cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul de judecata. Pentru a formula Intampinarea trebuie sa ai la Indemana cererea de recurs pentru ca prin Intampinare raspunzi la acuzele recurentului.
Bafta!
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul(a), ............... domiciliat(ă) în .............., Intimat-pârât(ă) în dosarul nr. ............ al acestei instanţe, recurenta fiind .............,
Formulez:
ÎNTÂMPINARE
şi pe baza probelor ce vor fi administrate, vă rog să respingeţi acţiunea recurentei şi să o obligaţi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face.
Motivele întâmpinării:
În fapt, .......................
Cu probele pe care le voi administra, voi dovedi că recursul recurentei_____ este neîntemeiat şi trebuie respins . Astfel (se expun excepţiile şi dovezile ce conduc la respingerea acţiunii).
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 115 - art. 118, 308 al.2 C. proc. civ.
Dovada o fac cu acte, expertiză, martori.
Depun întâmpinarea în dublu exemplar pentru a se comunica reclamantului.
Data depunerii
................
Semnătura,
..........
DOMNULUI PREªEDINTE AL TRIBUNALULUI..................
Intampinarea va cuprinde raspunsul la toate capetele de cerere ale actiunii reclamantului, motivate atat in fapt, cat si in drept, dovezile cu care paratul intelege
sa se apere impotiva fiecarui capat de cerere, exceptiile de procedura pe care paratul le invoca impotriva recurentului si a actiunii acestuia.