avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... model intampinare debitor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

model intampinare debitor

am calitatea de debitor......am primit citatie acasa.......bani pt achitarea facturii nu am deoarece la randul meu am fost inselata .............. nu stiu ce e aia intampinare.......asa dori un model.....si nu stiu ce as putea face mai departe
va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 14:38, 5 Februarie 2010
Intampinarea este forma prin care dumneavoastra ,prin trimiterea unui inscris catre instanta,va aparati contra reclmatiei care vi sa facut.In intampinare trebuie sa declarati in fapt si in drept ce vi s-a intamplat si sa motivati cum va aparati la acuzatiile ce vi se aduc.
Intampinarea poate sa fie si formala dar puteti sa o redactati in ori ce forma.
Iti postez mai jos un model.Te sfatuiesc sa te consulti cu un avocat sau un consilier juridic .Se gasesc destui pe aici
Iata modelul, dar el trebuie dezvoltat cu argumentele tale:

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a), ............... domiciliat(ă) în .............., pârât(ă) în dosarul nr. ............ al acestei instanţe, reclamant(ă) fiind .............,
Formulez:
ÎNTÂMPINARE
şi pe baza probelor ce vor fi administrate, vă rog să respingeţi acţiunea reclamantului şi să-l obligaţi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face.
Motivele întâmpinării:

În fapt, am fost chemat(ă) în judecată pentru .......................
Cu probele pe care le voi administra, voi dovedi că acţiunea reclamantului este neîntemeiată şi trebuie respinsă. Astfel (se expun excepţiile şi dovezile ce conduc la respingerea acţiunii).
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 115 - art. 119 C. proc. civ.
Dovada o fac cu acte, expertiză, martori.
Depun întâmpinarea în dublu exemplar pentru a se comunica reclamantului.

Data depunerii
................
Semnătura,
..........

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI .....................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare viorelh viorelh Sunt dat in judecata de un furnizor pe motiv ca am acumulat datorii peste scadenta din contract.Aeste datorii s-au acumulat datorita vanzarilor foarte mici - ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei sentinte civile ( recurent - politia ) dacris dacris Buna seara! Am cerut cateva sfaturi acum ceva vreme pe acest forum in legatura cu contestatrea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice. Le multumesc ( ... (vezi toată discuția)
Intampinarea in procesul de divort tocalione tocalione cum arata o intampinare si care este folosul ei (vezi toată discuția)