avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intampinare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intampinare

Sunt dat in judecata de un furnizor pe motiv ca am acumulat datorii peste scadenta din contract.Aeste datorii s-au acumulat datorita vanzarilor foarte mici - scaderii puterii financiare a clientilor - Tin sa precizez ca functionez ca farmacie in mediul rural ,stiut fiind faptul ca nu am primit bani de la casa de asigurari din luna iulie 2009...
Un alt motiv pentru care nu am avut o continuitate a platilor a fost ca am avut si un litigiu cu un alt furnizor...poprire pe cont...penalitati platite...plata executor etc....fapt pt care puterea mea financiara a slabit si mai mult...
In aceste conditii trebuie sa fac o intampinare pe care sa o depun cu 5 zile inainte de data procesului...Nu am mai facut asa ceva si as vrea sa stiu...cum se face si daca motivele enumerate mai sus pot fi trecute in intampinare ...si pot ajuta cu ceva....Cei care ma dau in judecata cer sa platesc penalizari care sunt mai maari decat debitul....Eu nu am primit banii de la casa de asigurari din iulie 2009...Este corect sa mi se ceara plata penalizarilor in aceste conditii...? Multumesc...
Cel mai recent răspuns: viorelh , utilizator 17:32, 3 Martie 2010
Uite un model de Intampinare:

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a), ............... domiciliat(ă) în .............., pârât(ă) în dosarul nr. ............ al acestei instanţe, reclamant(ă) fiind .............,
Formulez:
ÎNTÂMPINARE
şi pe baza probelor ce vor fi administrate, vă rog să respingeţi acţiunea reclamantului şi să-l obligaţi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face.
Motivele întâmpinării:

În fapt, am fost chemat(ă) în judecată pentru .......................
Cu probele pe care le voi administra, voi dovedi că acţiunea reclamantului este neîntemeiată şi trebuie respinsă. Astfel (se expun excepţiile şi dovezile ce conduc la respingerea acţiunii).
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 115 - art. 119 C. proc. civ.
Dovada o fac cu acte, expertiză, martori.
Depun întâmpinarea în dublu exemplar pentru a se comunica reclamantului.

Data depunerii
................
Semnătura,
..........

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI .....................

Parerea mea este sa ajungi cu el la o tranzactie prin care sa conveniti esalonarea platii debitului. Daca nu o faci acum, te va obliga instanta.
Pe de alta parte, daca ai plati niste sume de bani in contul datoriei( achitari partiale de facturi)acestea, impreuna cu dovada ca ai facut demersuri sa incasezi banii de la casa de asigurari,ar constitui probe care sa demonstreze buna ta credinta iar instanta ar putea sa te oblige sa platesti debitul intr-o perioada de timp mai lunga.
Bafta!
multumesc mult pentru raspuns
sunt debitor si mi s-a dat cerera de emitere a ordonantei de plata de catre creditor...In aceste conditii ce ar putea contine intampinarea mea pentru a avea...succes?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model intampinare debitor abibulaleila abibulaleila am calitatea de debitor......am primit citatie acasa.......bani pt achitarea facturii nu am deoarece la randul meu am fost inselata .............. nu stiu ce e ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei sentinte civile ( recurent - politia ) dacris dacris Buna seara! Am cerut cateva sfaturi acum ceva vreme pe acest forum in legatura cu contestatrea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice. Le multumesc ( ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata de catre asociatie Mihaela55 Mihaela55 Buna ziua! Am primit o citatie de la asociatia de proprietari pentru penalizari din perioada feb 2005- aprilie 2009. si mai 2009-mai 2012. De asemenea este ... (vezi toată discuția)