avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurentul absent la prima infatisare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurentul absent la prima infatisare

In calitate de intimat-reclamant intr-un recurs pe litigii in munca, m-am prezentat la data stabilita, la prima infatisare, dar nu si recurent-paratul. Judecatorul a stabilit un nou termen, spunand ca se va inmana si celeilalte parti un exemplar din Intampinarea depusa de mine( am depus-o cu minim 5 zile inainte de primul termen, conform legii). Nu era normal sa se judece in lipsa? Ce vina am eu ca partea adversa nu si-a insusit Intampinarea? Recurentul nu e depus nicio 'invoire", fiind, cum s-ar spune, "absent nemotivat". Ce vina am eu ca nu s-a prezentat? Din cate vad, in Codul de Pr. Civ. art.108 alin.2 lit.b) , neprezentarea se sanctioneaza chiar cu amenda judiciara "daca, in acest mod, s-a cauzat amanarea judecatii procesului". De fapt, in ce stadiu se afla acest proces? :sorry:Se judeca daca va avea loc un recurs, sau acest recurs este deja "pe rol"? Dupa Hot.Civ. a instantei de fond, parata (societate comerciala- care imi este datoare cu plata salariu), a facut recurs, dosarul fiind inmanat Curtii de Apel. Iar eu in Intampinare am cerut "respingerea recursului"... :). Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 20 Martie 2010
ctynn a scris:

... cred ca va obtine casarea cu trimitere la instanta de fond X-(
...si mai trece timpul... poate astfel va renunta si salariatul :O

Art 167 C.P.Civ. apune ca "Dovezile se pot incuviinta numai daca instanta socoteste ca ele pot sa aduca dezlegarea pricinii{...}. Ele vor fi administrate inainte de inceperea dezbaterilor asupra fondului" , iar Art.187 CPC " Instanta va putea margini numarul martorilor propusi". Deci nu cred ca instanta de fond nu stia ce face, banuiesc ca nu e o chestiune atat de grea , sa nu stie daca procedeaza legal sau nu....
La prima infatisare pe fond, am cerut instantei audierea oricaror salariati din firma angajatoare pentru dovedirea celor afirmate de mine, insa judecatorii din instanta( la litigii in munca sunt vreo 4...) au inceput sa rada de mine: cum sa cer ca martori, angajati ai firmei. Iata ca acelasi lucru cere acum parata! Atunci, pot cere si eu martori din firma angajatoare, ca sa-mi dovedesc pretentiile, nu vad de ce ar trebui sa mi se respinga aceasta cerere. Si atunci, ajung de unde am plecat. Intr-adevar, poate astfel salariatului i se ia de proces si renunta...:P
da bineinteles :))
Cererea de incuviintare a probei testimoniale va fi respinsa , deoarece potrivit art.305 C.proc.civ., in instanta de recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor, care pot fi depuse pana la inchiderea dezbaterilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare intimat ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, am facut toate demersurile pentru a se trece direct la dezbateri, insa la prima infatisare nu s-a prezentat intimatul pentru ca nu l-au gasit la ... (vezi toată discuția)
Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã AdrianNicola AdrianNicola Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie. Partea adversa a facut rrecurs la tribunal. As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva unei sentinte civile ( recurent - politia ) dacris dacris Buna seara! Am cerut cateva sfaturi acum ceva vreme pe acest forum in legatura cu contestatrea unei amenzi pentru tulburarea linistii publice. Le multumesc ( ... (vezi toată discuția)