avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine cere ancheta sociala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine cere ancheta sociala?

Buna ziua.
Am repetat aceeasi problema in "dreptul familiei sau probleme juridice ale familiei",dar nu am primit nici un raspuns.Cred ca am gresit rubrica forumului :sorry:
Exista o sentinta de divort,data in 2009 (deci s-a aplicat vechiul cod civil).Copilul mi-a fost incredintat,iar tatalui i s-a acordat un program de vizita standard,raportat la situatia de la acea data (1 zi si jumatate o data la 2 saptamani,6 zile de Pasti si Craciun o data la 2 ani si o luna pe timpul verii,la domiciliul tatalui din Romania).
Tatal s-a stabilit intr-o tara comunitara,iar eu si copilul in alta tara comunitara.
De putin timp,tatal a deschis proces prin care cere aprobarea perioadei de vizita la rezidenta lui actuala.A "uitat" sa specifice ca eu si copilul locuim in afara tarii si a sosit de la Judecatorie o instiintare la primaria localitatii,pentru efectuarea unei anchete sociale.Eu in Romania nu am nici un fel de proprietate si nici venituri.Noi (eu si copilul ) traim in strainatate,eu lucrez aici si ajung in Romania doar 10-15 zile pe an;copilul urmeaza cursurile scolii aici,iar in perioada vacantei de vara are activitati extrascolare.
Deci,ma intreb si va intreb,cum poate instanta sa-si faca o idee despre situatia noastra doar din ancheta sociala din Romania?Nu ar fi normal sa se ceara ancheta sociala aici,avand in vedere ca noi traim aici si nu in Romania?
Cine cere unde se desfasoara ancheta sociale?Eu ca parte in proces,pot cere ancheta sociala la resedinta mea din strainatate?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marta2015 , utilizator 22:44, 18 Martie 2015
faceti intampinare si spuneti ca locuiti in strainatate. Pe acest formul vi se raspunde in masura disponibilitatii si fara ca raspunsurile sa fie consultatii juridice. pentru consultatii apelati la un avocat
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Este legala cumularea zilelor de vizita si desfasurarea retroactiv pe perioada vacantei de vara? mary-2012 mary-2012 Buna ziua! Sunt intr-o mare dilema si as vrea sa va cer parerea. Tatal copilului are prin sentinta dreptul de a lua copilul la domiciliul sau 1 zi si ... (vezi toată discuția)