avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria1993

Activitate anamaria1993

In cadrul unei societati profesionale notariale, unul dintre asociati a decedat. În acest caz mostenitorii legali a imobilului (care era in patrimoniul notarului public decedat, in care isi desfasura si activitatea) sunt 3 persoane: doua dintre acestea sunt asociati ai societatii profesionale.
Intrebarea este daca cele doua persoane vor mosteni imobilul in calitate de persoane fizice (mostenirea va fi neimpozabila conform Codului fiscal) sau in calitate de persoan fizica independenta (si va fi tratat ca venituri obtinute din activitati independente)?
Mentionez ca in cartea funciara intabularea era "B.E.-notar public- ca bun propriu" .

Multumesc!
Răspuns la discuția Drept la mostenire
Traieste bunica, o sora a mamei si un frate care este doar fiul bunicii dintr-o alta casatorie.
A murit mai intai mama mea, iar peste 5 ani bunicul.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Buna sera!

Mama mea este decedata de multi ani....atunci cand a decedat bunicul din partea mamei, bunica a incercat sa ne impiedice sa aflam ce ni se cuvine de drept...mentionez ca bunicul meu era proprietarul unei case la tara (unic proprietar) si impreuna cu bunica detineau si un apartament....cum ar trebui sa procedam in acest caz? ( bunica mea ne-a spus ca a vandut casa de la tara la un pret mult prea scazut...cel putin asa ni s-a parut)
Răspuns la discuția mostenire
Am inteles! Iar in caz ca nu e adoptata legal, bunicul meu ar fi unicul mostenitor?
Va multumesc!
Discuție mostenire
Buna seara!

Bunicul meu a avut o sora care a decedat acum ceva timp. Sora bunicului avea o fata adoptata....As dori sa stiu daca in urma decesului mai are si bunicul meu dreptul la mostenire ( el fiind unica ruda in viata)...Mostenirea se refera la un apartament in Bucuresti.

Va multumesc!