avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara!

Bunicul meu a avut o sora care a decedat acum ceva timp. Sora bunicului avea o fata adoptata....As dori sa stiu daca in urma decesului mai are si bunicul meu dreptul la mostenire ( el fiind unica ruda in viata)...Mostenirea se refera la un apartament in Bucuresti.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:21, 11 Februarie 2015
Daca fiica este adoptata legal, este singura mostenitoare a mamei ei.
Am inteles! Iar in caz ca nu e adoptata legal, bunicul meu ar fi unicul mostenitor?
Va multumesc!
Da. trebuie sa va interesati despre adoptie- daca a fost adoptata si daca cu efecte restranse ( pana la un moment dat era posibil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)