avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

Buna sera!

Mama mea este decedata de multi ani....atunci cand a decedat bunicul din partea mamei, bunica a incercat sa ne impiedice sa aflam ce ni se cuvine de drept...mentionez ca bunicul meu era proprietarul unei case la tara (unic proprietar) si impreuna cu bunica detineau si un apartament....cum ar trebui sa procedam in acest caz? ( bunica mea ne-a spus ca a vandut casa de la tara la un pret mult prea scazut...cel putin asa ni s-a parut)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:12, 11 Februarie 2015
Cine traieste azi?, cine a murit pana acum si in ce ordine, cine si cati sunt mostenitorii, care este masa sucesorala, exista sau nu?
Traieste bunica, o sora a mamei si un frate care este doar fiul bunicii dintr-o alta casatorie.
A murit mai intai mama mea, iar peste 5 ani bunicul.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Raspunsul dvs. este incomplet, in fine, dvs. ca descendent dupa mama veniti la succesiune pe drepturile mamei, cu privire la patrimoniul bunicului. Este important de stiut daca s-a facut succesiunea dupa bunic, caci daca s-a facut fara dvs. aveti la indemana petitia de ereditate prin care solicitati recunoasterea calitatii dvs. de mostenitor (este imprescriptibila, dar este bine sa actionati totusi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de donatie se poate sparge? laura_agapy laura_agapy AM O INTREBARE MAI DIFICILA .DE ACEEA TREBUIE SA EXPLIC MAI MULT.IN CASA PARINTILOR MEI AM LOCUIT ATAT EU CAT SI FRATELE MEU CU SOTIA LUI.TATAL NOSTRU A MURIT ... (vezi toată discuția)
Mostenire-cote succesorale mecuine mecuine Suntem trei frati.Mama a murit,tatal mamei la fel. Traieste mama mamei(sotia decedatului) si am vrea sa stim ce drepturi avem noi cei trei frati din 700 de m ... (vezi toată discuția)
Mostenire crocolina3 crocolina3 Buna seara. Bunicul meu(decedat) care avea in proprietate o suprafata de teren,nu este trecut in certificatul de nastere al mamei mele(decedata si ea) ca ... (vezi toată discuția)