Mama mea este decedata de multi ani....atunci cand a decedat bunicul din partea mamei, bunica a incercat sa ne impiedice sa aflam ce ni se cuvine de drept...mentionez ca bunicul meu era proprietarul unei case la tara (unic proprietar) si impreuna cu bunica detineau si un apartament....cum ar trebui sa procedam in acest caz? ( bunica mea ne-a spus ca a vandut casa de la tara la un pret mult prea scazut...cel putin asa ni s-a parut)
Raspunsul dvs. este incomplet, in fine, dvs. ca descendent dupa mama veniti la succesiune pe drepturile mamei, cu privire la patrimoniul bunicului. Este important de stiut daca s-a facut succesiunea dupa bunic, caci daca s-a facut fara dvs. aveti la indemana petitia de ereditate prin care solicitati recunoasterea calitatii dvs. de mostenitor (este imprescriptibila, dar este bine sa actionati totusi).
Mostenire
crocolina3
Buna seara.
Bunicul meu(decedat) care avea in proprietate o suprafata de teren,nu este trecut in certificatul de nastere al mamei mele(decedata si ea) ca ... (vezi toată discuția)