avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-cote succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-cote succesorale

Suntem trei frati.Mama a murit,tatal mamei la fel.
Traieste mama mamei(sotia decedatului) si am vrea sa stim ce drepturi avem noi cei trei frati din 700 de m patrati cu casa construita pe acesti 700 de m.
Precizez ca dorim sa aflam care sunt drepturile noastre in comun(toti cei trei frati).
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 21:45, 21 Februarie 2013
Dvs., cei trei frati, veti culege partea de mostenire care s-ar fi cuvenit mamei . Daca mama dvs. ar fi trait, ar fi venit la mostenire impreuna cu bunica( sotia supravietuitoare a bunicului), culegand trei sferturi din bunurile succesoarale aflate in proprietatea bunicului.
Dvs., ca descendenti ai defunctei dvs. mame, veti culege mostenirea prin reprezentare , alaturi de bunica.Deci, bunica un sfert, iar dvs. , cei trei frati, veti imparti restul.
Depinde de mostenitorii bunicului, adica daca mama dumneavoastra a mai avut sau nu frati.
La moartea bunicului, mostenirea se impartea intre bunica careia i se cuvenea ¼ din mostenire si copii carora li se cuvenea ¾ din mostenire
Daca mama era singurul copil, atunci ei i se cuvenea acest ¾.
Si daca mama a murit, atunci dumneavoastra cei trei frati veniti la mostenire prin reprezentare si impartiti cota de ¾ in tre dumeavoastra trei
trebuie sa precizati un fel de arbore genealogic al bunicului : sotie supravietuitoare am inteles ca exista, cati copii a avut (unchi/matusi ai Dvs), daca vreunul din ei a murit cati copii a avut fiecare
depinde si daca mostenirea a apartinut numai bunicului sau aparține si bunicai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intrebare simpla abserban abserban Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din ... (vezi toată discuția)
succesiunea dupa parintii ... olga2011 olga2011 doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Proceduri mostenire lorenzo29 lorenzo29 buna ziua.Bunicul a murit in 1988,bunica in 2016,ei au avut 3 copii ( 2 dintre ei au murit, dintre acestia unul avea un copil ) ,a mai ramas mama si copilul ... (vezi toată discuția)