buna ziua.Bunicul a murit in 1988,bunica in 2016,ei au avut 3 copii ( 2 dintre ei au murit, dintre acestia unul avea un copil ) ,a mai ramas mama si copilul .intrebarea mea este daca mama si copilul fratelui ei au drepturi egale la mostenire?
Daca da,: atunci ce trebuie facut pentru ca copilul a declarat verbal ca nu vrea jumatate ci doar o treime din mostenire avand in vedere ca mama s-a ocupat de toate inmormantarile si a ingrijit pe bunica .Ma refer la faptul daca ajunge o declaratie scrisa la notar si semnata de nepotul mamei si daca aceasta declaratie mai poate fi contestata in viitor de nepot.
Transmisiunea mostenirii are caracter unitar si indivizibil, in sensul ca transmiterea cotelor mostenirii nu poate avea ca obiect numai o parte din mostenirea cuvenita, astfel incat nepotul fie accepta, fie renunta la partea lui, nu se poate pe bucati, adica nu poate accepta mai putin decat i se cuvine.
deci sa inteleg ca in acte impartirea mostenirii se va faca 50%-50%,si doar dupa vanzarea casei va mai primi mama o parte de la nepot,asta daca mai vrea el sa ii dea...
????
deci succesiunea de mostenire nu se va putea face 66% mama si 33% nepotul ,nici daca acesta va declara la notar ca doreste doar o treime?
In principiu ati inteles despre ce-i vorba, cat despre cota legala a fiecaruia nu pot sa ma pronunt, caci nu stiu exact care si cati mostenitori sunt (ati spus ca bunicii au avut 3 copii), cine i-a mostenit pe cei doi decedati, daca au avut soti sau nu, in ce ordine au murit, s.a.m.d.
bunicii au avut 3 copii,dintre care mai traieste doar mama mea,
un frate al mamei mele a murit in 2014 nu a avut urmasi si nici sot
celalalt frate al mamei a murit in 2015 acesta are un copil, ( pe care l-am mentionat in primul comentariu).copil rezultat in urma unei casatorii care nu a durat decat maxim 2 ani.fratele mamei divortand in urma cu 35 de ani
si nu exista alti pretendenti la mostenire in afara de mama si copilul fratelui mamei
Mostenire
Donici Daniela
Buna seara.Mama mea e singurul dintre cei trei copii ai bunicilor ,care este in viata.bunicii au decedati.sora si fratele au decedat si ei.din parte lor,dupa ... (vezi toată discuția)