avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proceduri mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proceduri mostenire

buna ziua.Bunicul a murit in 1988,bunica in 2016,ei au avut 3 copii ( 2 dintre ei au murit, dintre acestia unul avea un copil ) ,a mai ramas mama si copilul .intrebarea mea este daca mama si copilul fratelui ei au drepturi egale la mostenire?
Daca da,: atunci ce trebuie facut pentru ca copilul a declarat verbal ca nu vrea jumatate ci doar o treime din mostenire avand in vedere ca mama s-a ocupat de toate inmormantarile si a ingrijit pe bunica .Ma refer la faptul daca ajunge o declaratie scrisa la notar si semnata de nepotul mamei si daca aceasta declaratie mai poate fi contestata in viitor de nepot.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:41, 16 August 2016
si atunci care este modalitatea prin care mama sa fie sigura ca la vanzarea casei (casa fiind singura mostenire) va primi 2 treimi si nepotul doar o treime din pretul de vanzare,avand in vedere ca nepotul a venit cu aceasta propunere de a primi doar o treime,avand in vedere ca mama s-a ocupat de ingrijirea bunicii care era paralizata si de inmormantarile bunicii si a fratilor ei( niciunul dintre cei 2 frati ai mamei nefiind pensionari pt a beneficia de cuponul de pensie ,mai mult ei nu erau nici angajati nicaieri)
Fie nepotul renunta la mostenire, mama dvs. culege tot, apoi vinde si-i da partea nepotului.
Fie nepotul culege partea lui, mama dvs. culege partea ei, apoi se vinde si nepotul ii da diferenta in bani, matusii lui (adica, mamei dvs).
Fie nepotul ii vinde mamei dvs. mostenirea, direct mostenirea (adica drepturile lui), inainte de dezbatere, pe un pret care sa fi egal cu 1/3 si nu 1/2 din valoarea totala, ulterior mama dvs. vinde (sau pastreaza). Solutii exista ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Donici Daniela Donici Daniela Buna seara.Mama mea e singurul dintre cei trei copii ai bunicilor ,care este in viata.bunicii au decedati.sora si fratele au decedat si ei.din parte lor,dupa ... (vezi toată discuția)
Nepoata - drept la mostenire vera.sandu vera.sandu Buna ziua, Bunicii mei din partea mamei au murit anul acesta, iar mama acum 2 ani. Mama mai are o sora si un frate care sunt in viata (la randul lor, ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)