avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate anmonica

Activitate anmonica

Buna ziua,
Societatea noastra a emis cateva luni bonuri fiscale catre populatie cu o cota eronata de 9%. Cota corecta fiind cea de 5%, firma incadrandu se la servicii de restaurant si catering. Exista vreo modalitate prin care se poate corecta acest fapt acum, avand in vedere ca populatia a achitat odata cu procurarea produsului cota de 9%?
O societate neplatitoare de TVA a emis o factura de avans, fara TVA. Ulterior a devenit platitoare de TVA. La emiterea facturii finale se colecteaza TVA pentru valoarea integrala a serviciului sau doar la diferenta dintre valoarea serviciului si avansul facturat anterior?
Se pot deconta cheltuielile cu deplasarea presedintelui unui ONG care nu are incheiat si un contract de munca? In afara de diurna, care se acorda doar salariatilor, toate celelalte cheltuieli legate de deplasare pot fi deduse?
Emiterea de facturi de consultanta juridica si de organizare evenimente de catre un ONG sunt venituri din activitate economica pentru care trebuie sa calculez impozit pe profit?
Daca in statutul asociatiei sunt precizate insa aceste activitati, ele intra la categoria celor de natura economica?

Discuție Rezerva legala
Societatea a constituit rezerve legale la sfarsitul anului 2014, la completarea declaratiei 101 pentru 2014 aceasta suma se trece la rândul 16?