Buna seara ! Am o nelamurire. Citez din lege:"Astfel, în ceea ce privește completarea și transmiterea Registrului, beneficiarul trebuie să o facă, de principiu, zilnic, înainte de începerea activității fiecărei persoane". Din lege se intelege ca Registrul trebuie completat In ziua in care desfasori activitatea cu zilieri, inainte de inceperea activitatii. Cineva care se ocupa de Revisal-uri mi-a precizat ca aceasta completare a Registrului trebuie facuta inainte de ora 24 a zilei anterioare desfasurarii activitatii. Ma puteti ajuta, va rog . Multumesc !
In conformitate cu noile reglementari in domeniul muncii cu zilieri, s-a introdus evidenta electronica a acestora. Intrebarea este: Din punct de vedere contabil, cum se inregistreaza platile facute catre acestia?
se pare ca, nefiind clar specificat in lege, acest aspect, apare fenomenul de "interpretare dupa bunul plac", cum au obiceiul majoritate organelor statului care vin in control.
În ceea ce privește obligațiile unui angajator, este util de
știut că acesta trebuie să întocmească zilnic un registru în
care să înscrie, în ordine cronologică, zilierii folosiți. Excepție fac perioadele în care nu se folosesc zilieri.
De asemenea, angajatorii sunt obligați să înainteze lunar, către inspectoratul de muncă (ITM), un extras al Registrului de evidență a zilierilor, mai prevede Legea nr. 52/2011:
„Beneficiarul va înainta lunar, până cel târziu la data de 5 a fiecărei luni, către inspectoratul teritorial de muncă unde își are sediul, un extras al Registrului de evidență a zilierilor conținând înregistrările din luna precedentă. Transmiterea extrasului se poate face și pe suport electronic, după caz”.
Intrebarea mea este : in perioadele in care nu se folosesc zilieri, deci nu se intocmeste registrul zilierilor , trebguie depusa situatia la ITM , pe zero ?
Stimate user TrandafirulVesel :
1."S-a divagat maxim pe o problema neclara si putin explicata pentru un user neinteresat sa citeasca raspunsurile.' Raspunsurile le citeam zilnic,initial nu am vrut sa ma implic... Cand am vazut marele numar de raspunsuri, m-am hotarat sa continui corespondenta cu dvs ....
2."V-as intreba cum de dragul de tata nu si-a vazut copilul deloc? Mama se deplaseaza pe sub pamant, copilul invata la domiciliu si cumparaturile le fac online, toate ca sa il fereasca de tata care bietul de el, nu poate decat sa apeleze la instante???"
Tatal si copilul locuiesc in acelasi cartier , la 5 minute distanta . Dar, mama nu VREA SA RESPECTE o hotarare judecatoreasca definitiva - urmeaza o a doua sentinta definitiva .
Legat de aceeasi intrebare a dvs, as vrea sa va relatez ceva :
In anul 2014 , in iarna , ultima data cand tatal a vazut copilul intr-un parc de distractii al unei primadii de sector - intalnire la care am fost martor, s-a intamplat urmatorul fapt :la un moment dat dat, copilul, in acel moment in compania mamei, a alunecat in sala de jocuri si a inceput sa planga, In acel moment, mama a sunat la 112 si a chemat Politia, acuzandu-l pe tata de agresiune la adresa copilului .
La sosirea Politiei, deoarece eu eram martorul tatalui si am declarat exact ce si cum, mama a facut plangere penala la politie impotriva tatalui pentru agresiune impotriva copilului si mie mi-a facut plangere le Politie pentru marturie mincinoasa.
Mama nu permite accesul tatalui SUB NICI o forma in locuinta ei pentru vizita la copil - in decursul anului 2014 au fost 4 vizite tot anul plus o saptamana de concediu, iar in tot anul 2015 tatal nu a vazut copilul DECAT O SINGURA data, atunci cand mama a dorit sa ii cumpere o bicicleta copilului si a "binevoit" sa lase copilul sa isi vada tatal.
Cand se intalnesc , intamplator in magazine la cuparaturi, copilul incepe sa planga si sa tipe la vederea tatalui - nu fac nici un fel de comentariu la adresa mamei...
De azi incolo, va stau la dispozitie pentru orice completari si lamuriri suplimentare.
Bun gasit !
Voi raspunde punctual tuturor celor care, cu multumiri din partea mea . si-au facut timp si au 'interpretat'putinele date pe care le-am ofeirt
'avocat iascoschi'Doamna nu este multumita de "calitatea"medicilor de copii de la Spitalele M.S.Curie si G.Alexandrescu si vrea sa duca copilul in Italia la "investigatii amanuntie'
Pereche de tineri in concubinaj au un copil , recunoscut de tata , prin certificatul de nastere , dar crescut de mama . Are mama vreun temei legal sa pblige tatal , prin instanta , sa ii dea aprobare de iesire din tara ? Mentionez ca tatal nu doreste acest lucru , din cauza comportamentului mamei , care refuza sa accepte dreptul de vizita al tatalui , stabilit prin hotarare definitiva .
Varul meu lucreaza la o multinationala. Saptamana sa de lucru este de luni pana sambata (doua sambete pe luna), cu compensarea zilelor de sambata lucrate cu zile libere in cursul saptamanilor urmatoare.
In urma unui concediu medical care a cuprins si o zi de sambata in care era programat sa lucreze 8 ore, la intoarcere conducerea companiei i-a comunicat ca trebuie sa recupereze respectiva zi de sambata si, in consecinta, a fost programat sa lucreze urmatoarele 5 zile consecutive cu program de 10 ore (este o practica in companie ca angajatii sa lucreze una sau chiar doua zile in fiecare saptamana cu program de 10 ore, primind spre compensare una sau doua zile libere pe luna, in cursul saptamanii).
Conducerea companiei i-a explicat ca, potrivit legii, angajatorul este obligat sa reprogrameze efectuarea in decursul saptamanilor urmatoare din cadrul aceleiasi luni a orelor aferente zilei de sambata pentru care varul meu a primit concediu medical.
I s-a explicat ca respectivul concediu medical dovedeste ca varul meu nu a lipsit nemotivat de la serviciu in acea zi de sambata, dar, pentru a putea fi platit pentru acea zi trebuie sa recupereze orele aferente.
Exista un articul sau o prevedere din Codul Muncii care sa stipuleze asa ceva? In caz afirmativ, care este acest articul sa paragraf? Multumesc.