Buna ziua!Am doua intrebari,prima ar fi :daca la cineva iti da prioritate de trecere la o intersectie(mentionez incetineste si face semn sa iesi si vede un politist rutier )are dreptul sa iti ia permisul de conducere?Chiar daca ai un martor in masina care zice ca a vazut ce s-a intamplat,si nu a pus in pericol circulatia autoturismelor in circulatie? A doua intrebare ar fi poate sa il ia permisul fara sa dea pe loc un proces verbal, sau un act care atesta ca permisul de conducere este la un agent de politie? Asa s-a intamplat cu cineva cine vrea sa faca contestatie si cred ca politistul rutier nu a procedat corect deloc ,cand a luat permisul la ora 10:00 si a zis sa se prezinte la politie la ora 2, unde astepta cu proces verbal intocmit, pe cel care a ramas fara permis.Cum considerati politistul rutier a procedat corect, legal?
Buna ziua!
Avem o problema mare,si asa se pare ca nimeni nu vrea sa ne ajuta. Tatal meu acum 3 ani a fost atacat de un grup de oameni (romi) in fata casei noastre, numai pentru ca a cerut sa nu faca galagie in fata casei noastre a fost lovit de mai multe persoane in urma careia a ajuns la spital cu bratiul rupt in 3 bucat ,operat dupa care a necesitat ingrijire medicala timp de 75 de zile. Am depus plangere la politie si acuma am primit o comunicare de la procuror ca cauza nu se trimita la judecata pentru ca mama si bunicu nu poate fii martor, si singurul martor care a declarat adevarul la momentul intamplarii nu a implinit varsta de 14 ani. Problema este ca au recunoscut ca au lovit cu pumni si picioare, si cu bate.Intrebarea ar fi ca de ce se au incadrat fapta ca lovire si alte violente daca a necesitat 75 de zile ingrijire medicala,dovedit cu acte de le medicul legist?? si de cfe nu se trimita la judecata daca fapta a fost recunoscuta, (cu minciuni ca au batut pentru ca tata ar fi batut un copil, fapta care nu este adevarat si nici nu exista vreun act,nimeni nu a ajuns nici la medic nici la spital,si nu a fost sesizat nici politia) Va rog sa-,i dati un raspuns ,ce putem sa facem sa se faca dreptata si inculpatii sa raspunda penal?? Nu exista asa ceva ca intr-o tara sa se intampla asa ceva si nimeni sa nu faca nimic.Cine raspunde pentru ca tata a fost operat, internat la spital 2 saptamani,si a necesitat ingrijire medicala timp de 75 de zile.Chiar nu exista nici o posibilitate de tragere la raspundere a persoanelor prezent cand au lovit mai m,ulte persoane pe un om care a ajuns in acesta situatie? Multumesc anticipat si va rog sa ne ajutati.