avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua!Am doua intrebari,prima ar fi :daca la cineva iti da prioritate de trecere la o intersectie(mentionez incetineste si face semn sa iesi si vede un politist rutier )are dreptul sa iti ia permisul de conducere?Chiar daca ai un martor in masina care zice ca a vazut ce s-a intamplat,si nu a pus in pericol circulatia autoturismelor in circulatie? A doua intrebare ar fi poate sa il ia permisul fara sa dea pe loc un proces verbal, sau un act care atesta ca permisul de conducere este la un agent de politie? Asa s-a intamplat cu cineva cine vrea sa faca contestatie si cred ca politistul rutier nu a procedat corect deloc ,cand a luat permisul la ora 10:00 si a zis sa se prezinte la politie la ora 2, unde astepta cu proces verbal intocmit, pe cel care a ramas fara permis.Cum considerati politistul rutier a procedat corect, legal?

Alte discuții în legătură

Contraventie permis suspendat eok11 eok11 Buna ziua! M-am ales cu permisul suspendat pentru neacordare prioritate in intersectie. Daca martorul politistului este celalalt sofer implicat in incident, ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in urma unui filmulet neclar Muscalu J Muscalu J Buna ziua, am nevoie de ajutor. In data de 20.02.2023, in jurul orei 12:00, s-au prezentat 3 masini de politie la mine la poarta, intrebandu-ma ce facusem in ... (vezi toată discuția)