avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie permis suspendat

Buna ziua!
M-am ales cu permisul suspendat pentru neacordare prioritate in intersectie. Daca martorul politistului este celalalt sofer implicat in incident, pot sa contest pv deoarece nu este un martor obiectiv si credibil? Bineinteles ca celalalt dofer spune ca e vina mea si nu a lui. In realitate eu nu veneam de pe drumul cu prioritate, insa nu am vazut masina cealalta deoarece nu era in zona. A venit brusc cu o viteza foarte mare.

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: eok11 , utilizator 19:06, 19 Martie 2014
Celalalt conducator auto nu are calitatea de martor ci de 'intervenient'.

Daca nu erati pe drumul cu prioritate si trebuia sa acordati prioritate nu aveti nicio sansa, nu are importanta cu ce viteza a venit sau ca a venit brusc, din senin.

Test 13/15 si reducerea suspendarii de la 60 la 30 de zile.
ca sa te utem ajuta trebuie sa ne dai cateva detalii: te aflai in intersectie pe drumul cu prioritate?...era semaforizata sau semnalizata intersectia?...nu ai semnat procesul verbal si la martor asistent a fost trecut celalalt sofer (sau la ce te referi ca a fost folosit ca martor)?...ca fapt divers faptul ca ti-a fost intocmit un proces verbal nu inseamna ca esti vinovat, iar celalalt sofer poate fi folosit ca martor al faptului ca ai refuzat semnarea procesului verbal
daca pic testul 13/15 pierd carnetul definitiv?
eok11 a scris:
daca pic testul 13/15 pierd carnetul definitiv?


:foottap: De cat timp aveti permis de conducere??

NU. Nu se pierde permisul.
Doar in baza unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva se anuleaza permisul, fapt ce presupune savarsirea unei infractiunii, nu este cazul, ati savarsit o contraventie, nu ati acordat prioritate.

oug195
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Puteti sa nu va prezentati si atunci primiti un premiu suplimentar de 30 de zile, adica in total 90 de zile pieton.
Testul nu este greu, fiecare intrebare are 3 raspunsuri si numai unul este corect, timp de rezolvare 30 de minute.
Sunt intrebari din regulile de circulatie, prioritate, oprire, stationare, indicatoare si marcaje, care este ordinea de intrare in intersectie, in sens giratoriu.
Sunt similare celor de la sustinerea probei teoretice dar sunt 15 in loc de 26, trebuie sa raspundeti la 13 in loc de 22, raspunsul este unul singur in loc de 1, 2 sau 3.

Pe perioada suspendarii va recomand recitirea codului rutier OUG 195 si a HG391, regulamentul de aplicare a oug 195, faceti chestionare online, sunt destule pe net si nu dati raspunsuri din "burta", "experienta" sau "asa fac toti"!;) Si cel mai important, nu va grabiti sa iesiti primul, ca la examenele din sesiune!:)

OUG 195 privind circulatia pe drumurile publice
[ link extern ]

HG1391-pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OuG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
cyan, moderator
Deci politistul l-a pus pe celalatlt sofer sa semneze procesul lui verbal in calitate de martor. Avea voie? Alt martor nu mai are. Pe ce articole legale pot sa atac procesul verbal pe acest motiv de fapt?

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului auto dupa o perioada de suspendare de 90 de zile GEORGIANA925 GEORGIANA925 Buna ziua,as dori sa va intreb si eu pentru a optine permisu de conducere dupa o perioada de suspendare de 90 de zile mai este nevoie de a se sustine un test? (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pe 90 de zile andreia2611 andreia2611 Buna ziua. Am fost oprita pe autostrada de la Cluj cu o viteza de 51 de km peste viteza legala. Mi s-a suspendat carnetul pe o perioada de 90 de zile si mi-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)