avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie permis suspendat

Buna ziua!
M-am ales cu permisul suspendat pentru neacordare prioritate in intersectie. Daca martorul politistului este celalalt sofer implicat in incident, pot sa contest pv deoarece nu este un martor obiectiv si credibil? Bineinteles ca celalalt dofer spune ca e vina mea si nu a lui. In realitate eu nu veneam de pe drumul cu prioritate, insa nu am vazut masina cealalta deoarece nu era in zona. A venit brusc cu o viteza foarte mare.

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: eok11 , utilizator 19:06, 19 Martie 2014
Celalalt conducator auto nu are decat calitatea de martor asistent in ceea ce priveste refuzul semnarii pv, el confirma doar faptul ca ati refuzat sa semnati procesul verbal, nu confirma daca ati incalcat sau nu regulile de circulatie.
Nu este motiv de admitere a plangerii.
Chiar daca demonstrati, dar nu prea aveti cum, ca celalalt conducator auto avea viteza foarte mare, tot nu vi se va admite plangerea deoarece trebuia sa acordati prioritate indiferent de modul in care conducea celalalt conducator auto.
Nu aveti altceva de facut decat sa achitati minim de amenda in 2 zile lucratoare de la comunicareaprocesului verbal, sa sustineti testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie care este obligatoriu si apoi sa depuneti cerere ptr reducere la 30 de zile a perioadei de suspendare daca va incadrati in prevederile art. 221 din HG1391.
nu m-am prezentat la proces nici eu, nici politia, si procesul s-a suspendat. am sanse sa raman cu permisul daca politia nu spune nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului auto dupa o perioada de suspendare de 90 de zile GEORGIANA925 GEORGIANA925 Buna ziua,as dori sa va intreb si eu pentru a optine permisu de conducere dupa o perioada de suspendare de 90 de zile mai este nevoie de a se sustine un test? (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pe 90 de zile andreia2611 andreia2611 Buna ziua. Am fost oprita pe autostrada de la Cluj cu o viteza de 51 de km peste viteza legala. Mi s-a suspendat carnetul pe o perioada de 90 de zile si mi-au ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto, recuperare IacobCris IacobCris Buna ziua, ieri mi-a fost retinut permisul auto pe termen de 60 de zile si am fost sanctionat cu o amenda groasa ( pe care ar trebui sa o platesc in 48 de ... (vezi toată discuția)