avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinerea permisului auto dupa o perioada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinerea permisului auto dupa o perioada de suspendare de 90 de zile

Buna ziua,as dori sa va intreb si eu pentru a optine permisu de conducere dupa o perioada de suspendare de 90 de zile mai este nevoie de a se sustine un test?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 10:49, 10 Octombrie 2014
Depinde de situatie. De regula permisul se restituie dupa trecerea perioadei de suspendare dar sunt si cazuri cand daca nu se sustine testul 13/15 atunci se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile si apoi se restituie permisul.
trebuie sa dati acel test.
un fel de reabilitare .
Testul este obligatoriu in conditiile prevazute la art. 106 din oug 195

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
ia fost suspendat sotului permisu auto pe o perioada de 90 de zile pt ca a fost prins conducand in localitate cu 102 km/h in localitatesi as dori sa stiu cum poate recupera permisu dupa 90 de zile,asta ar fi luni 13.10.2014
dupa cele 90 de zile , mai urmeaza inca 30 de zile de cursuri/reabilitare, urmate de un test .

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pe 2 luni teleman teleman buna ziua ,mi-a fost suspendat permisu de conducere pe doua luni pentru ocolirea limitatoarelor de viteza la trecerile de pietoni si as vrea sa stiu dak tre sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto gabi22alex gabi22alex in cazul suspendarii permisului auto pe o perioada de 90 de zile din cauza consumului de alcool,este obligatorie sustinerea testului de 15 intrebari pt a primi ... (vezi toată discuția)